Leaders

ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

CEO Εθνικής Τράπεζας

Ο στόχος για τον Παύλο Μυλωνά, CEO της Εθνικής Τράπεζας, είναι ένας: να αναδειχθεί και πάλι η Εθνική σε κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, στην τράπεζα που «επιλέγουν και αγαπούν οι Έλληνες».

Ο 61 ετών Παύλος Μυλωνάς, οικονομολόγος με πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Brown και με διδακτορικό από το Princeton, «τρέχει» τον στρατηγικό μετασχηματισμό της Εθνικής που αποτέλεσε σημείο αναφοράς τη χρονιά που πέρασε.

«Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό, που θα αποτελέσει την Εθνική Τράπεζα των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Θέλει να παράξει αποτελέσματα σε κρίσιμους άξονες που θα «επαναφέρουν» την Εθνική Τράπεζα σε ηγετική θέση και αυτοί είναι: Ψηφιακός μετασχηματισμός, διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών, κερδοφορία, νέος κώδικας εργασίας.

Το σχέδιο του στρατηγικού μετασχηματισμού έρχεται να δώσει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Εθνική, κινητοποιώντας το σύνολο της τράπεζας.

Ο δρόμος είναι αναμφίβολα μακρύς.

Ήδη ο Παύλος Μυλωνάς και η ομάδα του «τρέχουν» το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Εθνικής, προσφέροντας νέα και παράλληλα καινοτόμα προϊόντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψηφιακή στρατηγική είναι η απαραίτητη συνθήκη που εξασφαλίζει το μέλλον των τραπεζών. Όποιος δεν επενδύσει στην ψηφιακή τεχνολογία, θα είναι ηττημένος…

Σημαντική κίνηση του Παύλου Μυλωνά ήταν η έκδοση ομολόγου Tier II με το οποίο η τράπεζα άντλησε, τον Ιούλιο του 2019, κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά όταν η Εθνική Τράπεζα είχε στο περυσινό 9μηνο τον ελκυστικότερο δείκτη δανείων προς καταθέσεις, καθώς τα καθαρά της δάνεια στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 66,8% των εγχώριων καταθέσεών της, ύψους 41,1 δισ. ευρώ.

Και όπως έχει δηλώσει ο κ. Μυλωνάς, η τράπεζα κινείται μεθοδικά στην κατεύθυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων προκειμένου ο αντίστοιχος δείκτης να διαμορφωθεί στο 5% στο τέλος του 2022 από 40% το 2018.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα