Leaders

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Αναπληρωτής CEO ΟΠΑΠ

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας ως επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου είναι, από τον Ιούνιο του 2019, στο νευραλγικό πόστο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ. Του επιχειρηματικού γίγαντα της χώρας στον ευρύτερο τομέα της ψυχαγωγίας.

Ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος, ο Αναπληρωτής CEO είναι κατ’ ουσίαν ο… πολυμήχανος Οδυσσέας του ΟΠΑΠ, καθώς μπορεί να προσφέρει διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαχείρισης των θεμάτων που ανακύπτουν. Η εξαιρετική του συνεργασία με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, τον Διευθύνοντας Σύμβουλο Ντάμιαν Κόουπ καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΠΑΠ του επιτρέπουν να χειρίζεται με επιτυχία τα θέματα που περιλαμβάνονται στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.

Αναμφίβολα, το σημαίνον εταιρικό γεγονός της χρονιάς ήταν η κίνηση του 50χρονου Τσέχου επιχειρηματία Κάρελ Κόμαρεκ, που διέθεσε 212,7 εκατ. ευρώ προκειμένου το SAZKA Group, του οποίου ηγείται, να ενισχύσει μέσω της δημόσιας πρότασης τη μετοχική του παρουσία στον ΟΠΑΠ. Με την κίνησή του αυτή, ο επιχειρηματίας ήρθε να δώσει μια διπλή «ψήφο εμπιστοσύνης»: αφ’ ενός μεν στις αναπτυξιακές δυνατότητες που ενσωματώνει ο ΟΠΑΠ και αφ’ ετέρου στις ισχυρές προοπτικές ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Κάτι που ο ίδιος, άλλωστε, φρόντισε να καταστήσει σαφές.

Πλέον, το SAZKA Group έφτασε να ελέγχει το 39,98% του ΟΠΑΠ και να αποτελεί την ηγέτιδα μετοχική δύναμη στο κοινοπρακτικό σχήμα συμμετοχής, το οποίο πλαισιώνεται από τους Έλληνες επιχειρηματίες Γιώργο Μελισσανίδη και Χρήστο Κοπελούζο.

Πέραν τούτων, σημαντική βεβαίως είναι και η απόφαση της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να διανείμει στην αυγή του 2020 ένα δυνατό, έκτακτο μέρισμα, της τάξεως των 319,7 εκατ. ευρώ (1 ευρώ προ φόρου ανά μετοχή).

Από τα στιβαρά οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ, το Δημόσιο έχει μεγάλα φορολογικά έσοδα (περί τα 580 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2018) ενώ σημαντικοί πόροι διοχετεύονται κάθε χρονιά σε κοινωνικές δράσεις.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα