Leaders

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Υπουργός Ενέργειας

Ο Κωστής Χατζηδάκης, πρώτος σε ψήφους βουλευτής στην περιφέρειά του, είναι σήμερα ο υπουργός με το πιο βαρύ και σημαντικό, για την οικονομία, χαρτοφυλάκιο, την ενέργεια και το περιβάλλον, σε μια περίοδο που ολόκληρη η ελληνική οικονομία επικεντρώνεται, λόγω κλιματικής αλλαγής, στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών στον Βόρειο Τομέα. Με θητεία στο εθνικό μας κοινοβούλιο από το 2007, έχοντας χρηματίσει Ευρωβουλευτής την περίοδο 1994-2007, αλλά και υπουργός σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι ικανότητές του και η μεγάλη εμπειρία του τον έκαναν τον ιδανικό υποψήφιο για το υπουργείο Ενέργειας, όπου το πρωταρχικό διακύβευμα ήταν η σωτηρία της ΔΕΗ. Προς αυτήν την κατεύθυνση έριξε άμεσα το κέντρο βάρους, χωρίς όμως να παραλείπει και τα υπόλοιπα ανοικτά ενεργειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτική του, από την πρώτη μέρα, χαρακτηρίστηκε από μια στροφή 180 μοιρών συγκριτικά με τα όσα είχε κληροδοτήσει η αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, ολόκληρη η αγορά ενέργειας αλλάζει, στρέφεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αυτή τη φορά όχι μόνο στα λόγια. Ο υπουργός, με πραγματική πολιτική βούληση, αλλά και με την τεχνογνωσία της ισχυρής ομάδας του, στρέφει τη χώρα προς την πράσινη ενέργεια, ανοίγοντας τον δρόμο σε μεγάλες επενδύσεις.

Στόχος του για τη ΔΕΗ, όπου έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά οι κινήσεις ουσιαστικής ανάταξης, είναι να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ ισχύος 1GW στην πενταετία, ενώ συζητά για συμπράξεις με RWE, Enel και άλλους. Εκτός από τη ΔΕΗ, το υπουργείο του έχει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και την ευθύνη για την ολοκλήρωση μιας σειράς ιδιωτικοποιήσεων που θα προσελκύσουν μεγάλες επενδύσεις.

Σε αδρές γραμμές, οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες του Κωστή Χατζηδάκη είναι εκείνες που τον φέρνουν στην πρώτη γραμμή, από πλευράς επιδραστικότητας, στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι η νέα χρονιά θα αποτελέσει μια χρονιά προσκλητήριο στους επενδυτές, αφού οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, που ξεκινούν από τη ΔΕΠΑ Υποδομών και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα συνεχιστούν με ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ και τη μονάδα και το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα