Leaders

ΧΑΡΗΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

CEO ΕΥΔΑΠ

O κ. Χάρης Σαχίνης ξέρει από τις επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα. Γνωρίζει σαφώς την ανταποδοτικότητα και συνάμα προσφορά της ΕΥΔΑΠ στην κοινωνία. Και τους τελευταίους επτά μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της από τη θέση του μάνατζερ, έχει δώσει το στίγμα του. Σε μία εταιρεία που πίνουν νερό στο… όνομά της 4.400.000 πελάτες (2.160.000 συνδέσεις), με το μήκος των αγωγών ύδρευσης να ανέρχεται σε 14.000 χλμ. και ο τομέας της αποχέτευσης να εξυπηρετεί 3.500.000 πελάτες, ενώ το συνολικό μήκος αγωγών ανέρχεται σε 9.500 χλμ. Δηλαδή, αν το επόμενο πλάνο είναι να περάσουν οπτικές ίνες από τους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Σαχίνης αποτελεί τον εκφραστή ενός οράματος που ταυτίζεται με την αλλαγή κατηγορίας της εταιρείας που έχει αναλάβει την τύχη της.

Οι ξένοι επενδυτές, πάντως, κάτι ξέρουν περισσότερο. Μέσα σε πέντε μήνες από τότε που ανέλαβε ο κ. Σαχίνης, η μετοχή επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του Χρηματιστηρίου, την μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Ο ίδιος δεν είναι χθεσινός. Ξέρει και από management, αλλά και από Δημόσιο, από την εποχή ακόμα που η εταιρική διακυβέρνηση, ως έκφραση, ήταν ακόμα άγνωστη έννοια. Από το 2009 έως το 2014 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΠΑ, όπου βελτίωσε την αποδοτικότητα της εταιρείας, διαπραγματεύτηκε μεγάλες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου και συνέβαλε στη διαμόρφωση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Ο κ. Σαχίνης είναι αυτός που εγκαινίασε φωτοβολταϊκό πάρκο από την ΕΥΔΑΠ, στις εγκαταστάσεις της στις Αχαρνές Αττικής, δίδοντας το σύνθημα για στροφή της επιχείρησης σε νέες, ήπιες και καθαρές μορφές ενέργειας. Και ταυτόχρονα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και επεκτείνει το δίκτυό της. Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2019, έγινε γνωστό ότι επιταχύνεται η υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική. Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στη δημοπράτηση δύο μεγάλων εργολαβιών συνολικού ύψους 134 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Καθαρό management λοιπόν… Σαν το νερό…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα