Leaders

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιχειρηματίας

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, δευτερότοκος γιος του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο «Mr Costa Navarino», είναι το παιδί θαύμα του τουρισμού, αφού ήταν μόλις 26 χρονών όταν, μαζί με τον πατέρα του, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το Costa Navarino.

Σήμερα, πέραν της σημαντικής αυτής ξενοδοχειακής μονάδας, στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων έχει προστεθεί και το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο Hilton. Η απόκτηση της μετοχικής πλειοψηφίας του οποίου έγινε στις αρχές του 2019.

Καταδεικνύοντας, έτσι, τη σημαντική εμβέλεια που διαθέτει στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Μαζί με τα σχέδια επέκτασης στο Costa Navarino, όπου τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να ολοκληρωθούν νέες ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες και δύο ακόμα γήπεδα γκολφ, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος έχει σχέδια ευρύτερης παρουσίας στον δυναμικό κλάδο των ξενοδοχείων, ανάλογα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Το επενδυτικό πρόγραμμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Costa Navarino, αναμένεται να κινηθεί στο επίπεδο των 250 εκατ. ευρώ, ενώ στη ζώνη των 50 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ότι θα είναι οι νέες επενδύσεις στο Hilton.

Δίνοντας το δικό του στίγμα στη θεώρηση των εξελίξεων, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αύξηση του τουρισμού αποτελεί ένα ευχάριστο «πονοκέφαλο», που ωθεί την τουριστική βιομηχανία να γίνει καλύτερη και να αναζητήσει νέες πηγές εσόδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να γίνουμε πιο λειτουργικοί, να δοθεί έμφαση στην αγορά δεύτερης κατοικίας και να εκμεταλλευτούμε με βιώσιμους όρους την τεράστια ακτογραμμή μας».

Έχοντας πάρει τη σκυτάλη της διαδοχής από τον πατέρα του, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος μάχεται επί σειρά ετών για την ολοένα μεγαλύτερη ενίσχυση της
θέσης του Costa Navarino, στο οποίο και απασχολούνται άμεσα 1.200 εργαζόμενοι και έμμεσα πολύ περισσότεροι, γεγονός που, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένα εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο για την απασχόληση στην περιοχή της Μεσσηνίας. Για την οποία το προσωπικό στοίχημα του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου είναι να μετατρέψει σε «Τοσκάνη της Ελλάδας».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα