Artists

ΙΩΑΝΝΟΥ – ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – VAN GILDER

ISV – Αρχιτέκτονες

Κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία και χώροι εμπορικής χρήσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που φέρουν την σφραγίδα της εταιρείας ISV – Αρχιτέκτονες, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: επιδιώκουν την καλύτερη διαβίωση του ανθρώπου, ικανοποιώντας τις ανάγκες του και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά του μέσα σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με υψηλή αισθητική και αφαιρετική διάθεση.

Κι αν σ΄ αυτά τα στοιχεία προστεθούν ελληνικές απολήξεις, που διατρέχουν εσωτερικά αλλά ουσιαστικά την φιλοσοφία των δημιουργών τους, είναι εύκολο να απαντηθεί γιατί η εταιρεία ISV – Αρχιτέκτονες έχει δημιουργήσει ένα σπουδαίο όνομα στον δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Με έτος ίδρυσης το 1977 και τις πρώτες μελέτες τους να αφορούν την Ελλάδα αλλά και τη Σαουδική Αραβία, ο Μπάμπης Ιωάννου και ο Τάσος Σωτηρόπουλος -από το 1982 μαζί τους και ο Αλέξανδρος Van Gilder- έχουν κτίσει με σταδιακά αλλά σίγουρα βήματα μία αναγνωρίσιμη, αρχιτεκτονική ταυτότητα, που σηματοδοτείται από τη χρήση του φωτός ως ζωογόνου δύναμης, την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και του νερού ως αναπόσπαστο στοιχείο κάθε ολοκληρωμένης σύνθεσης.

Όπως λένε άλλωστε οι ίδιοι, «η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ο σεβασμός στον ελληνικό χώρο και τις ανάγκες του, καθώς και οι πρωτοποριακές τεχνικές σχεδίασης και κατασκευής αποτέλεσαν εξαρχής τους κύριους άξονες της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας της ISV».

Τα έργα τους λιτά, γεωμετρικά και ταυτόχρονα επιβλητικά, με υψηλό προϋπολογισμό αλλά αντίστοιχα και με υψηλή αγοραστική αξία, ανήκουν στην κατηγορία μιας επένδυσης με εξασφαλισμένο κέρδος. Κι αν η επιτυχία μετριέται και από τη μίμηση που αυτή προκαλεί, το βέβαιο είναι ότι οι ISV – Αρχιτέκτονες έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική αρχιτεκτονική, επιδρώντας στους νεώτερους, κυρίως, εκπροσώπους του κλάδου.

Σήμερα η ISV απασχολεί συνολικά 40 άτομα όλων των σχετικών ειδικοτήτων και έχοντας επεκτείνει την δραστηριότητά της στην αγορά γης, με την κατασκευή και πώληση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων κυρίως, βλέπει κτήριά της να υψώνονται στο Λονδίνο όπου έχει και γραφεία η εταιρεία, στη Νέα Υόρκη, την Πράγα, το Βουκουρέστι, τη Σόφια και το Κάιρο.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα