Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής

Ρένα Δούρου μην αγοράσεις το ακίνητο του Συγγελίδη. Η Επιτροπή της Περιφέρειας το απέρριψε. Ο ΟΠΑΠ το εγκατέλειψε! Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι σκάνδαλο. Αν θέλεις να κάνεις καλό στην Περιφέρεια και σε ταλαιπωρημένο κόσμο πάρε το ακίνητο της Ελευθεροτυπίας, που έχει και στάση του μετρό!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

  1. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει να συγκεντρώσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες της περιφέρειας σε ένα μεγάλο ακίνητο. Ετσι θα εξοικονομήσει χρήμα και θα κάνει γενικά οικονομίες κλίμακος. Πολύ σωστή σκέψη.
  2. Για το ακίνητο της περιφέρειας υποβλήθηκε μόνο μια προσφορά!!! Πρόκειται για το ακίνητο του Συγγελίδη το οποίο νοίκιαζε ο ΟΠΑΠ στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ποτάμι.  Η δουλειά του Συγγελίδη είχε γίνει επί κρατικού ΟΠΑΠ. Επί ιδιωτικού ΟΠΑΠ, η διοίκηση αγόρασε δικό της κτήριο και εγκατέλειψε το κτίριο του Συγγελίδη γιατί ήταν ασύμφορο. Αυτά για την ιστορία.
  3. Παρότι υποβλήθηκε μία προσφορά, η διαδικασία συνεχίστηκε.
  4. Όμως η Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ουσιαστικά απέρριψε το ακίνητο του Συγγελίδη για διάφορους λόγους:

Γιατί τα προσφερόμενα ακίνητα βρίσκονται εκτός των περιγραμμάτων των από την διακήρυξη οριζόμενων περιοχών,

Γιατί βρίσκεται σε θέση διαφορετική από όσα ορίζει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (άρθρο 3, παρ. 3θ,Ν.3852/2010), όπου ορίζεται ότι «Έδρα της Περιφέρειας Αττικής είναι η Αθήνα»,

Γιατί πλέον σχεδόν όλες οι κεντρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες όλων των τομέων Αθηνών δεν θα εξυπηρετούνται,

Επίσης θεωρεί την προσβασιμότητα του ακινήτου οριακή κατά τη Διακήρυξη, αφενός ως προς την απόσταση, καθώς βρίσκεται σε απόσταση βαδίσματος κατ’ ελάχιστον ίση με 1140μ., όπως προκύπτει από μέτρηση, ενώ αφετέρου, η διαδρομή αυτή (που προτείνεται και στην κατατεθείσα προσφορά ως πλησιέστερη για την πρόσβαση του κοινού και των υπαλλήλων στον πλησιέστερο σταθμό ΜΕΤΡΟ των Σεπολίων), οδηγεί στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Κηφισού σε σχέση με το κτίριο, περιλαμβάνει τμήμα αδιάνοικτου δρόμου, με πέρασμα από στενό γεφυράκι μη επιτρεπτού πλάτους για ΑΜΕΑ, ενώ επίσης, σε μεγάλα τμήματα της διαδρομής δεν υπάρχουν τα απαραίτητου πλάτους πεζοδρόμια για την κίνηση του κοινού, ούτε καν και έξω από το κτίριο, όπου το πεζοδρόμιο έχει πλάτος μόλις 50εκ.

Τέλος, η Επιτροπή εκφράζει τις αμφιβολίες της σχετικά με ζητήματα στατικής επάρκειας, αφού έχουν γίνει σοβαρές «αυθαίρετες» παρεμβάσεις στο κτίριο, που στη συνέχεια… «τακτοποιήθηκαν».

  1. Μετά τις επισημάνσεις της Επιτροπής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (κατά πλειοψηφία) στις 19-1-2017 άλλαξαν τα μέλη της «Επιτροπής Καταλληλότητας»!!!
  2. Χθες οι εργαζόμενοι της περιφέρειας εξέδωσαν ανακοίνωση θέτοντας σειρά ερωτημάτων.

Εμείς ως mononews θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατό να δίνονται δεκάδες εκατομμύρια από την Περιφέρεια όταν υπάρχει μία και μόνο μία προσφορά.

Αν η κυρία Δούρου ήθελε πραγματικά να κάνει καλό στην Περιφέρεια και σε κάποιους ταλαιπωρημένους και όχι στην τσέπη του Συγγελίδη, τότε να κοιτάξει το κτίριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο, που έχει και τεράστιο πάρκινγκ και έχει και στα 50 μέτρα μετρό και προσβασιμότητα από παντού.

Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής

Η ηρωικός Τσακαλώτος και οι ρέγκες

Ο ηρωικός Τσακαλώτος πήγε χθες στο Eurogroup και άρχισε από νωρίς τις επαφές, με τον Ντάισελμπλουμ, τον Βίζερ, τους επικεφαλής των Θεσμών και τον Σόιμπλε. Με κάθε έναν που μιλούσε έβγαζε και μια επιστολή με εναλλακτικά σενάρια περί πλεονάσματος, περί μέτρων κλπ. Ολοι όμως ήταν κάθετοι: «Νομοθετήστε μέτρα για το 2019 από τώρα» και μετά τα λέμε για την αξιολόγηση.

Ο ηρωικός Τσακαλώτος ήταν να τον κλαίνε οι ρέγκες. Ούτε το αστειάκι με τον Αντετοκούμπο δεν μπόρεσε να επαναλάβει.

Μετά από αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ευρωπαϊκό οικονομικό κατεστημένο και διευθυντήριο δεν θέλει τη σημερινή κυβέρνηση. Πλέον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογές. Ή νομοθετεί και προχωράει η αξιολόγηση ή η αξιολόγηση κολλάει με λόγκο και δεν ξεκολλάει ούτε το καλοκαίρι όταν η χώρα έχει τη μεγάλη αποπληρωμή.

 

Ο Τσίπρας δεν πούλησε τους Τούρκους στον Ερντογάν

Τα μαντάτα δεν είναι καλά ούτε από τους Γείτονες. Οι οποίοι εκνευρίστηκαν με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που αποφάσισε την μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτών. Γενναία απόφαση των δικαστών, διέψευσε όσους έλεγαν ότι ο Τσίπρας πούλησε τους Τούρκους στον Ερντογάν. Να τα λέμε αυτά.

Πάντως οι Γείτονες δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν. Κάποιοι περιμένουν σοβαρό επεισόδιο. Ένα επεισόδιο που μπορεί να είναι και καταλύτης εξελίξεων για την αξιολόγηση και το πρόγραμμα με τους δανειστές. Γιατί όπως λένε κάποιοι μόνο εάν συμβεί κάτι κακό στη χώρα, το οικονομικό διευθυντήριο μπορεί να αλλάξει μυαλά. Το απευχόμαστε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
The Wise Man
Η στήλη Wise Man γράφεται από 3 έμπειρους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματα τους για ευνόητους λόγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here