• What's happening

    Τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;

    σεξ


    Πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση, όπου οι απόψεις διίστανται. Το κάθε ζευγάρι έχει τον δικό τρόπο και ρυθμό στο σεξ, οπότε έχει και τη δική του διάρκεια. Ωστόσο, γυναίκες και άντρες παραπονιούνται κατά καιρούς ότι η σεξουαλική πράξη με τον/ην σύντροφό τους κράτησε λίγο και δεν πρόλαβαν να το απολαύσουν ή ότι κράτησε πολύ και κουράστηκαν.

    Συνήθως οι άντρες αγχώνονται καθώς τείνει, πολλές φορές, η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δική τους ολοκλήρωση. Για να λυθεί, λοιπόν, αυτή η καίρια απορία, το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία πραγματοποίησε μια έρευνα, βάζοντας 500 ζευγάρια από πέντε χώρες (Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Τουρκία και ΗΠΑ) να χρονομετρήσουν την σεξουαλική επαφή τους επί 4 βδομάδες.

    Οι ερευνητές θέλησαν να βρουν τον μέσο όρο της διάρκειας του σεξ, από την αρχική διείσδυση μέχρι την εκσπερμάτωση, και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Αρχικά, είδαν πως υπήρχε ποικιλία στις καταγραφές και μεγάλο εύρος. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος κάθε ζευγαριού κυμαινόταν από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά, ενώ ο συνολικός μέσος όρος για τα ζευγάρια ήταν 5,4 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν μετρήθηκε ο χρόνος των προκαταρκτικών, ούτε λήφθηκε υπόψη το αν η γυναίκα έφτασε σε οργασμό, παρά το πότε εκσπερμάτωσε ο άντρας.

    Πάντως, υπήρξαν διαφορές σχετικά με την ηλικία και τη χώρα. Για παράδειγμα, οι νεότεροι άντρες “άντεχαν” περισσότερο (ο μέσος όρος ήταν 6,5 λεπτά), σε αντίθεση με τους άντρες άνω των 51 ετών που ολοκλήρωναν στα 4,3 λεπτά. Επίσης, οι Τούρκοι, λόγου χάρη, ήταν οι πιο γρήγοροι εραστές, με μέση διάρκεια 3,7 λεπτά, ενώ οι άντρες από άλλες χώρες ήταν πιο κοντά στο μέσο όρο των 5,4 λεπτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί το πορνό και το ίντερνετ καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί θα πρέπει να αποφύγετε το σεξ μετά από καυγά;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε μέρη που πρέπει να κάνεις σεξ φέτος το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ