• Portraits.gr

    Μια πρώτη ματιά στο Zenith Defy Classic Black Ceramic


    Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πρώτη ματιά στο νέο ρολόι της Zenith στη σειρά Defy, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν επισήμως τον Ιανουάριο στη Γενεύη

    Defy στα αγγλικά σημαίνει “αψηφώ”, και αυτή η σειρά της Zenith κάνει αυτό ακριβώς: αψηφά παραδοσιακά στοιχεία της ωρολογοποιίας, φέρνοντας την Zenith σε σύγκρουση ακόμα και με τον ίδιο της τον εαυτό και λειτουργώντας ως μία πρόκληση για να βγει η εταιρεία από τη σκιά της ίδιας της αξιοσέβαστης ιστορίας της.

    Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκο, το Zenith Defy Classic Black Ceramic είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά απλό αυτόματο ρολόι με τρεις δείκτες και ημερομηνία. Το “διάφανο” καντράν κάτω από το οποίο φαίνεται ο μηχανισμός του ρολογιού, του δίνει μία σπάνια συμμετρία.

    Το design του ρολογιού θυμίζει πολύ το αυθεντικό Zenith Defy, που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1970, όπως η πραγματική καινοτομία του είναι η κεραμική του κάσα, η πρώτη που βλέπουμε στη συλλογή Defy, η οποία ταιριάζει άψογα τόσο με το καντράν, όσο και με το ελαστικό λουρί του ρολογιού. Είναι πολύ θελκτικό στην όψη, και δείχνει άνετο στο χέρι.

    Χάρη στον μικρό σε μέγεθος αυτόματο μηχανισμό Elite της Zenith, το ρολόι δεν ξεπερνά σε πάχος τα 11 χιλιοστά. Η συγκεκριμένη εκδοχή του μηχανισμού Elite είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες.

    Το Zenith Defy Classic Black Ceramic, αν και έχει κάποια στοιχεία που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’70, είναι ένα σύγχρονο, σπορ ρολόι με μοντέρνα σχεδίαση. Αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές από τις πρώτες εικόνες είναι το κατά πόσον είναι ευανάγνωστο το ρολόι στο φως της μέρας. Ίσως μάλιστα να είναι πιο ευανάγνωστο στο σκοτάδι, καθώς διαθέτει φωτισμό τόσο στους δείκτες, όσο και στις ενδείξεις. Από την άλλη, το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο ρολόι μάλλον δεν έχει ως προτεραιότητα την αναγνωσιμότητα της ώρας…

    Τα βασικά

    Μάρκα: Zenith
    Μοντέλο: Defy Classic Black Ceramic
    Αριθμός αναφοράς: 69.9000.670/78.R782
    Διάμετρος: 41 mm
    Πάχος: 10,75 mm
    Υλικό κάσαςΚεραμεική
    Χρώμα καντράνΜαύρο και γκρι
    ΕνδείξειςΜε επίστρωση ρουθενίου και Super-LumiNova SLC C1
    ΦωτισμόςΝαι, στους δείκτες και στις ενδείξεις
    Αντοχή στο νερό: 100 μέτρα
    Λουρί/ΜπρασελέΜαύρο ελαστικό λουρί με μαύρη αγκράφα.

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Elite 670 SK Automatic
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία
    Διάμετρος: 25,6 mm
    Πάχος: 3,88 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 48 ώρες
    ΚούρδισμαΑυτόματο
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 7.500 δολάρια
    Διαθεσιμότητα: Μάρτιος/Απρίλιος 2019

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ρολόι που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την Tudor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η καινοτομία που φέρνει το Superocean Héritage II Chronograph 44 Outerknown της Breitling



    ΣΧΟΛΙΑ