• Portraits.gr

    Η Ralph Lauren γιορτάζει με το επετειακό American Western Watch Collection Pocket Watch


    Την 50ή επέτειο από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Ralph Lauren, ένας οίκος που πραγματικά άλλαξε το τοπίο της μόδας με τα χαρακτηριστικά του πόλο, τις γραβάτες του και τον χαλαρό τρόπο ζωής που εμπνεύστηκε ο δημιουργός του.

    Το όραμα του Ralph Lauren εφαρμόστηκε πιο πρόσφατα και στα ρολόγια, έναν τομέα που τον ενδιέφερε από καιρό. Έτσι, πριν από μία δεκαετία η Ralph Lauren συνεργάστηκε με τον όμιλο Richemont για την κατασκευή ρολογιών πολυτελείας.

    Το ρολόι χειρός που σας παρουσιάζουμε σήμερα δημιουργήθηκε για τη χρυσή επέτειο της Ralph Lauren. Στο πλαίσιο της συλλογής American Western Watch Collection, η οποία περιλαμβάνει τόσο ρολόγια τσέπης, όσο και ρολόγια χειρός, είναι κατασκευασμένο από ασήμι, ενώ το σχέδιό του παραπέμπει στην αμερικανική Δύση, ένα από τα αγαπημένα θέματα της εταιρείας.

    Όπως και τα προηγούμενα ρολόγια της Ralph Lauren, έτσι κι αυτό διαθέτει μηχανισμό της Richemont και συγκεκριμένα χειροκίνητα κουρδιζόμενη καλίμπρα που ονομάζεται “καλίμπρα Τζόουνς”, καθώς οι ρίζες της βρίσκονται στις πρώιμες μέρες της IWC.

    Σήμερα τον βρίσκουμε συχνά στην κολεξιόν Portugieser της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε όταν ο μηχανισμός ενός ρολογιού τσέπης χρησιμοποιήθηκε σε ένα ευμεγέθες ρολόι χειρός. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό το ρολόι επαναφέρει τον μηχανισμό στην αρχική του μορφή.

    Οι μηχανισμοί των ρολογιών της σειράς Western Watch Collection είναι ελβετικοί, όμως οι κάσες είναι διακοσμημένες στο χέρι από δεξιοτέχνες χαράκτες στη Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο ρολόι που έχουμε εδώ έχει διάμετρο 50 χιλιοστών και είναι διακοσμημένο με φλοράλ μοτίβο, ενώ ξεχωρίζει ένα χρυσό κεφάλι ταύρου με δύο ρουμπίνια για μάτια. Ακριβώς πάνω από τον ταύρο βλέπουμε το λογότυπο της Ralph Lauren.

    Είναι αξιοσημείωτο πως η εταιρεία δεν εμπνέεται απλώς από την αμερικανική κουλτούρα, αλλά σε αυτό το ρολόι πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας αυθεντική αμερικανική δεξιοτεχνία στη διακόσμησή του.

    Σημειωτέον ότι μόλις 50 κομμάτια του συγκεκριμένου ρολογιού θα κατασκευαστούν, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνει φέτος η Ralph Lauren.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Ralph Lauren
    Μοντέλο: American Western Watch Collection
    Αριθμός αναφοράς: RLR0919902
    Διάμετρος: 50 mm
    Πάχος: 14 mm
    Υλικό κάσαςΑσήμι με χαρακτικά στο χέρι
    Χρώμα καντράνΛευκό
    ΕνδείξειςΑνάμικτοι αραβικοί και λατινικοί αριθμοί
    ΦωτισμόςΚανένας

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Ralph Lauren RL 98295 (βάση IWC 98925)
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά
    Διάμετρος: 37,8 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 46 ώρες
    ΚούρδισμαΧειροκίνητο
    Συχνότητα: 2,5 Hz (18.000 vph)
    Πετράδια: 18

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    ΤιμήΚατόπιν αιτήματος
    ΔιαθεσιμότηταΤα ρολόγια κατασκευάζονται κατά παραγγελία, και μπορούν να παραγγελθούν τώρα.
    Περιορισμένη έκδοση: 50 κομμάτια

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί τα ελβετικά ρολόγια σημείωσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις τους. Ποιος φταίει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε ρολόγια που ξεχώρισαν στη δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  4+1 στιλάτα ρολόγια πολυτελείας για το φθινόπωρο του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ