Β.Σόϊμπλε: Εάν αποσυρθεί το ΔΝΤ απο την Ελλάδα η Γερμανία δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα στήριξης!

0

«Η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα», διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για σαφή αλλαγή στάσης από τον κ. Σόιμπλε ο οποίος προ ημερών δήλωνε πως «η αποχώρηση του ΔΝΤ θα σήμαινε ένα νέο πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη γερμανική Βουλή». Σήμερα σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του και φαίνεται να αποκλείει κάτι τέτοιο κλείνοντας την πόρτα σε όποιο σενάριο ήθελε η Αθήνα για πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωνε ότι η Τράπεζα δεν θεωρεί κανένα δημόσιο χρέος ως «μη βιώσιμο».

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως εάν το Ταμείο απεμπλακεί αυτό θα συνιστά απόδειξη πως η χώρα μας δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας πως ήδη από το 2010 η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα εδράζεται στη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Χωρίς το Ταμείο, «το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Σόϊμπλε υπογράμμισε ότι δεν θα προσπαθήσει να πείσει τη γερμανική Βουλή να δώσει «πράσινο φως» σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, διότι οι βουλευτές απλώς θα του απαντούσαν πως η ελληνική πλευρά «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί , παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

«Η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πια», επανέλαβε.

Πριν από λίγες ημέρες, με δηλώσεις του, ο κ. Σόϊμπλε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ευρώπη εξετάζει πλέον ανοιχτά την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ακόμα και χωρίς το Ταμείο. Στη συνέχεια όμως, κι αφού έγινε σαφές πως η Αθήνα υποστηρίζει την έξοδο του ΔΝΤ, εκπρόσωπος του κ. Σόϊμπλε διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται τέτοιο σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πασίγνωστη τραγουδίστρια με μεγάλες επιτυχίες βρέθηκε απανθρακωμένη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here