«Βόμβα» Eurogroup: Καμία περίπτωση συμφωνίας στην κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας

0

Μία είδηση, που αναμένεται να ανατρέψει την όποια αισιοδοξία είχε καλλιεργήσει στο εσωτερικό η κυβέρνηση και αφορούσε την επικείμενη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης εκτιμά πως είναι δύσκολη  η επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο στο Eurogroup της Δευτέρας, τοποθετώντας το χρονικό πλαίσιο συμφωνίας μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών Αρχών και οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες γίνονται σε «κλίμα καλής συνεργασίας», όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.

«Αγκάθι τα εργασιακά»

Ο αξιωματούχος εκτιμά πως δεν μπορούν πλέον να κλείσουν στο τεχνικό επίπεδο οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει «ανώτερη πρωτοβουλία», εννοώντας πολιτικός διάλογος.

Το «καλύτερο σενάριο» για τον αξιωματούχο θα ήταν μια «τεράστια πρόοδο στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ ελληνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ πριν τα Χριστούγεννα.

Ο ρόλος του ΔΝΤ παραμένει ένας γρίφος καθώς έχει γίνει πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές του με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς ως προς τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παραμένουν όμως διαφορές σε τεχνικά ζητήματα και θα πρέπει να παρουσιαστούν πρώτα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ: Κυβέρνηση και Δανειστές μας στέλνουν στο Μνημόνιο υπ’ αριθμόν 4 – Ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές του Αλέξη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Μαζέψτε τον Ερντογάν και τους αυλικούς του – Με απύθμενο θράσος ζητούν 18 νησιά από την Ελλάδα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολικό ψύχος στην Ειδομένη. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν (pics)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here