Το απαγορευμένο βίντεο από τη Λέσβο που κάνει το γύρο του κόσμου (video)

0

Οι αρχές ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές της κεντρικής εξουσίας να μην αφήσουν κανέναν δημοσιογράφο και καμία κάμερα να δει και κυρίως να καταγράψει τι συμβαίνει πίσω από τα συρματοπλέγματα του καταυλισμού στη Μόρια της Λέσβου. 

Ένας εγκλωβισμένος πρόσφυγας αθέτησε τις οδηγίες και τράβηξε ένα σοκαριστικό βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, αποτυπώνοντας τις σκληρές εικόνες στη Λέσβο. «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι. Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Ο πρόσφυγας πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο και το σοκαριστικό βίντεο το τράβηξε στις 7 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως ποτέ δεν απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μπουν στον καταυλισμό και ως απόδειξη δίνει τη ζωντανή σύνδεση που έκανε η ΕΡΤ το βράδυ τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, ο Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.gr σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να μπει στη Μόρια, αλλά οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Μαύρος πάγος”, ο ύπουλος εχθρός οδηγών και πεζών στο χιόνι (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα λευκά και με ισχυρό παγετό η Αθήνα- Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σόφη Ζιώγου
H Σόφη Ζιώγου έχει σπουδάσει ΕΜMΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σε εφημερίδες όπως η Επιχειρώ, η Οικονομία κ.λπ και έπειτα πήγε στη Δανία για να γυρίσει 3 χρόνια μετά με ένα μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και τον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (KUA). Το αξιοποίησε, όταν δούλεψε στον Όμιλο της Ναυτεμπορικής. Στο mononews.gr γράφει stories.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here