• Τράπεζες

    Ψάρι, κρασί και stress test: To «εορταστικό» γεύμα των τραπεζιτών στον Γ. Στουρνάρα

    Στουρνάρας τράπεζα της Ελλάδος

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Την ημέρα των ερωτευμένων τη γιόρτασαν οι Έλληνες τραπεζίτες μαζί με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και έφαγαν μαζί -ψάρι είχε το μενού- σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ευχήθηκαν με λευκό κρασί να βγουν από την άσκηση αντοχής «ακέραιοι» και έκλεισαν το γεύμα τους με γλυκά και καφέ.

    Οικοδεσπότης ήταν ο κ. Νικόλας Καραμούζης, πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών και της Eurobank, και στο τραπέζι παρακάθισαν οι πρόεδροι και οι CEO των τραπεζών κ.κ. Φωκίων Καραβίας (CEO Eurobank), Γ. Χαντζηνικολάου και Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Κώστας Μιχαηλίδης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Εθνική), Β. Ράπανος, Δ. Μαντζούνης (Alpha Bank), Θ. Πανταλάκης (CEO Attica Bank), η ΓΓ της Ένωσης κα Χαρά Απαλαγάκη, όπως και οι τραπεζίτες μέλη των Επιτροπών της ΕΕΤ.

    Τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα, συνόδευαν οι υποδιοικητές κ.κ. Θόδωρος Μητράκος και Ιωάννης Μουρμούρας, όπως και διευθυντικά στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

    Η συζήτηση περιστράφηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Συζητήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η συμμόρφωση και προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις σύγχρονες εποπτικές και ρυθμιστικές οδηγίες και υποχρεώσεις.

    Στουρνάρας τράπεζα της Ελλάδος
    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

    Το νέο λογιστικό πρότυπο που εφαρμόζεται από την 1η του έτους και φέρνει αυξημένες προληπτικές προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια που θα «γεννιούνται» εφεξής, αλλά και τα stress tests όπως είναι επόμενο βρέθηκαν στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι τραπεζίτες εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους ότι η νέα άσκηση αντοχής δεν θα «επιβαρύνει» τις τράπεζες που διοικούν, και από την πλευρά του ο Διοικητής και το επιτελείο του υπογράμμισαν πως αν γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα γυρίσουν σελίδα και θα εστιάσουν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καραμούζης: Οι πλειστηριασμοί είναι το έσχατο μέσο που χρησιμοποιούν οι τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πειραιώς-Amoeba: Τρία funds θα είναι οι τελικοί μονομάχοι για τα «κόκκινα» εταιρικά δάνεια των 1,6 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ