• Τράπεζες

    Κοντά σε συμφωνία με τη Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική η διοίκηση της ΕΤΕ

    Εθνική Ασφαλιστική


    Εβδομάδα εξελίξεων για τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας είναι η επόμενη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η διοίκηση της Εθνικής Tράπεζας αναμένεται την προσεχή Τετάρτη, ημέρα εκπνοής της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin, να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την πώληση της εταιρείας.

    Το διαφαινόμενο ναυάγιο στη συμφωνία με την Exin και η επανεμφάνιση της Fosun, η διοίκηση της οποίας επιβεβαίωσε επισήμως το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, λύνει τα χέρια της διοίκησης της Εθνικής Tράπεζας και ανοίγει το δρόμο για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τον κινεζικό όμιλο, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε διερευνητικό επίπεδο.

    Ανοίγει ο δρόμος για επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος 

    Η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος από την πλευρά της Fosun δια στόματος της εκτελεστικής αντιπροέδρου και γενικής διευθύντριας του κινεζικού ομίλου, κ. Κανγκ Λαν, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στις δηλώσεις της η κ.Λαν, η οποία είναι και επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου της Fosun, σημείωσε ότι ο κινεζικός όμιλος θα πρέπει «να επανεκτιμήσει τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας πριν κληθεί να επικαιροποιήσει την προσφορά της», επισήμανση που ανοίγει το δρόμο για επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος και βελτίωση της προσφοράς. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο όμιλος της Fosun είχε προσφέρει περί τα 620 – 650 εκατ. ευρώ (με βάση τις πληροφορίες), έναντι 718 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει η Exin, ενώ στην τελευταία φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει άλλες δύο κινεζικές εταιρείες, η Gongbao και η Wintime, οι προσφορές των οποίων υπολείπονταν πάντως αυτής της Fosun. Υπενθυμίζεται επίσης ότι πρόσφατα η Gongbao επανέφερε το ενδιαφέρον της για την Εθνική Ασφαλιστική μέσω της κινεζικής εταιρείας real estate Rongfeng Holding, χωρίς ωστόσο αυτό να προεξοφλεί την επανάληψη των διαπραγματεύσεων και με τους τρεις υποψήφιους.

    Την προοπτική βελτίωσης του προσφερόμενου τιμήματος ευνοεί η θετική πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και η αύξηση κατά 28% της κερδοφορίας για το 2017. Με βάση τα αποτελέσματα για την προηγούμενη οικονομική χρήση που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας χθες, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 73,9 εκατ. ευρώ και σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 71,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο κατά 23,5% σε σχέση με το 2016. Τα ενοποιημένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 2% και διαμορφώθηκαν σε 623,5 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένα κατά 9,6% είναι και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου το ύψος των οποίων ανήλθε σε 818,9 εκατ. ευρώ, ισχυροποιώντας περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H FOSUN και οι Business του ποδοσφαίρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει η Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ