Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το σύμβουλο πώλησης, την ΕΥ, η λίστα των επενδυτών που προκρίνονται για τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πώλησης της Επενδυτικής Tράπεζας (IBG). Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα θα περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό επενδυτικών σχημάτων που προκρίνονται, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για ισχυρό ενδιαφέρον τόσο από εγχώρια όσο και ξένα επενδυτικά σχήματα.

Από το μακρύ κατάλογο των ενδιαφερόμενων επενδυτών, που σύμφωνα με πληροφορίες έφθαναν τους 15, φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι προκρίνονται μεταξύ άλλων η κινεζική Fosun, η Barniveld Enterprises, του ομίλου Βαρδινογιάννη), η Praxia Bank (πρώην Credicom), το Farallon Capital Management, η AXIA Ventures, το Ambrosia Capital, το Tosca Fund Asset Management κ.α.

Η επανεμφάνιση των μικρών τραπεζών ευνοείται από τη σταδιακή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για υγιείς χρηματοδοτήσεις, τη στιγμή που οι συστημικές τράπεζες ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων και ολοκλήρωσης των stress tests. Στελέχη του χώρου διαβλέπουν την ευκαιρία για τη δημιουργία μιας παράλληλης τραπεζικής αγοράς, χωρίς τα βαρίδια και λάθη του παρελθόντος, αξιοποιώντας την τεχνολογία, όπως συνιστά η περίπτωση της Praxia, αλλά και την υποδομή που υπάρχει ήδη στην περίπτωση της IBG.

Το υψηλό ενδιαφέρον ερμηνεύεται και από τη διερευνητική φάση της διαδικασίας και μένει να επιβεβαιωθεί κατά το επόμενο βήμα, της υποβολής δηλαδή δεσμευτικών προσφορών, χωρίς ακόμη να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος εποπτεύεται από την ΤτΕ, διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου. Διαθέτει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και χαμηλό βαθμό επισφαλών απαιτήσεων δανείων, αξιοσημείωτο μερίδιο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, απασχολώντας συνολικά 186 εργαζόμενους.

Την πώληση διενεργεί η Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας (Cyprus Popular Bank – CPB). Ο σύμβουλος του διαγωνισμού στο επόμενο διάστημα θα ελέγξει τις προτάσεις που κατατέθηκαν και ακολούθως θα ενεργοποιηθεί η επόμενη φάση της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: IBG: Εννιά μεγάλα πορτοφόλια για την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί χαμογελάει ο Γιώργος Τανισκίδης; Γιατί λέει ότι η υπόθεση της IBG είναι αγώνας 3.000 μέτρων στιπλ;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: IBG: Τρεις οι βασικοί ενδιαφερόμενοι

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here