• Τράπεζες

    Χαρτοφυλάκιο με 650 ακίνητα πουλάει η Eurobank

    • NewsRoom
    Eurobank


    Στην πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου της με ακίνητα στην Ελλάδα προχωρά η EFG Eurobank, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό άλλη μια υποκατηγορία για τη δευτερογενή αγορά διαχείρισης δανείων και ανακτημένων από τράπεζες εξασφαλίσεων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στους υποψήφιους επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο, το project Pixel όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει 650 ακίνητα. Τα εν λόγω ακίνητα ήταν εξασφαλίσεις δανείων που ανακτήθηκαν από την τράπεζα, με εκτιμώμενη αξία 21 εκατ. ευρώ.

    Το 50% των ακινήτων του χαρτοφυλακίου είναι κατοικίες, ενώ το υπόλοιπο μισό αφορά εμπορικά ακίνητα και οικόπεδα. Σημειώνεται δε πως μονάχα το 30% των 650 ακινήτων βρίσκεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα.

    Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η PriceWaterhouseCoopers (PwC), η οποία έχει καλέσει ενδιαφερόμενους επενδυτές να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs).

    Με βάση τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξουν κυρίως εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Moody’s: Αναβάθμιση για Alpha Bank και Eurobank σε Caa2

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλαντώνης: Η Eurobank θα πετύχει και το 2018 τους στόχους μείωσης των NPEs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Ενημέρωση νέων και παλιών επενδυτών στην Κρήτη για τις νέες δυνατότητες της Τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ