• Τράπεζες

    Χριστίνα Θεοφιλίδη: Ποια είναι η σικάτη τραπεζίτισσα που αγαπάει τις Σπέτσες και θα φέρει νέο αέρα στην Εθνική Τράπεζα

    Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της ΕΤΕ


    «Χαιρόμαστε που επιβεβαιώνεται ότι τα στελέχη της Eurobank «τροφοδοτούν» τις καλύτερες θέσεις στην αγορά». Με τα λόγια αυτά, ο CEO της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της κ. Χριστίνας Θεοφιλίδη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στελεχών της τράπεζας προχθές. Η ενημέρωση είχε να κάνει με άλλα θέματα, καθώς κλείνει η χρονιά, ωστόσο δεν μπορούσε να μην αναφερθεί σε ένα από τα ικανότερα στελέχη της τράπεζας.

    Η κ. Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Προϊόντων Retail Banking της Eurobank, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι φεύγει καθώς δέχθηκε την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας να αναλάβει Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην ΕΤΕ.

    Αν και η κ. Θεοφιλίδη επέλεξε να μην είναι παρούσα σε αυτήν την ενημέρωση των στελεχών, ο κ. Καραβίας μίλησε για την ίδια και το έργο της με τα καλύτερα λόγια, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως της αξίζει η νέα θέση.

    Ανάμεικτα είναι και τα συναισθήματα σε όλους τους συνεργάτες της: Λύπης γιατί η Χριστίνα φεύγει. Χαράς γιατί πάει κάπου καλύτερα. Και όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της Eurobank «οι συνεργάτες της πίνουν νερό στο όνομά της, είναι το fun club της».

    Η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη σίγουρα θα φέρει νέο αέρα στην Εθνική.

    Εξαιρετικά δυναμική, αλλά και χαμηλών τόνων, ευγενική, και πάντα καλά διαβασμένη. Λάτρης του μέτρου σε όλα τα επίπεδα. Δεν δίνει αφορμή για σχόλια. Προσέχει και την πιο μικρή λεπτομέρεια και σταθμίζει όλες τις παραμέτρους. Είναι ανθρωποκεντρική με τους συνεργάτες της, πελατοκεντρική με την πελατεία της, λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί της.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε απολυτήριο από τη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε σε Αμερική και Γαλλία. Έχει πτυχίο Bachelors σε Οικονομικά και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Swarthmore College των ΗΠΑ και πτυχίο MBA από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD.

    Σε όλα τα χρόνια της καριέρας της δραστηριοποιείται στη Λιανική Τραπεζική. Ξεκίνησε το 1988 από την Société Générale και τα τελευταία 22 χρόνια βρισκόταν στην Eurobank. Στο μεταξύ παντρεύτηκε, απέκτησε δύο αγόρια, χώρισε.

    Σήμερα ζει στα Βόρεια Προάστια και η μεγάλη της αδυναμία είναι οι Σπέτσες που ειδικά το καλοκαίρι τις επισκέπτεται συχνά.

    Είναι μια σικάτη γυναίκα χωρίς να είναι επιτηδευμένη. Συνήθως φορά φορέματα και ταγιέρ. «Κλασσάτα» αξεσουάρ συνοδεύουν το ντύσιμο της, χωρίς να «φωνάζουν» οι φίρμες πάνω της. Είπαμε είναι λάτρης του μέτρου. Σε όλα.

    Φυσικά όμορφη, αγαπά να γυμνάζεται και πάντα το μακιγιάζ της είναι διακριτικό.

    Είναι μια γυναίκα που ξέρει να χαμογελά, να οδηγεί τους συνεργάτες της στο καλύτερο, να στηρίζει τους πελάτες της τράπεζας. Μια γυναίκα που ξέρει καλά να διοικεί, χωρίς φανφάρες και εξάρσεις.

    Η απώλεια για την Eurobank είναι μεγάλη, όπως μεγάλος είναι και ο νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά στην «γλυκιά» Χριστίνα που την λατρεύουν οι συνεργάτες της, όπως παραδέχονται οι ίδιοι, καθώς οι προοπτικές για ανέβει ακόμα πιο ψηλά είναι μεγαλύτερες στην Εθνική.

    Η κ. Θεοφιλίδη θα αντικαταστήσει στην Εθνική την κ. Νέλλη Τζάκου, η οποία απομακρύνθηκε μετά την εμπλοκή της στην περίεργη υπόθεση με τα POS που είχε δώσει η τράπεζα στην εταιρεία real estate Destiny του κ Ευάγγελου Παπαευαγγέλου στις αρχές Νοεμβρίου.

    Και φυσικά προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι και ποιοι από τους στενούς της συνεργάτες θα την ακολουθήσουν στη νέα της θέση. Ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις θεωρείται από πολλούς δεδομένο. Και είναι λογικό και η ίδια να θέλει ανθρώπους της εμπιστοσύνης της δίπλα της. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ελεγκτές της ΤτΕ, διαπίστωσαν σημαντικά κενά σε στα συστήματα ασφαλείας της ΕΤΕ.

    Η αποχώρηση της κ. Θεοφιλίδη είναι απώλεια για την τράπεζα. Η οποία τον Μάρτιο θα πρέπει να διαχειριστεί άλλη μία πολύ μεγάλη «απώλεια», την προαναγγελθείσα, από τον περασμένο Ιούνιο, αποχώρηση του κ. Νικόλα Καραμούζη από την θέση του Προέδρου της Eurobank.

    Ενώ ακόμα δεν έχει «ξεκαθαρίσει» το τοπίο πως και κυρίως ποιος θα «τρέξει» το όχημα SPV της Eurobank. Διότι και ο κ. Θόδωρος Καλαντώνης, αναπληρωτής CEO της τράπεζας είναι ένα από τα μεγάλα assets της Eurobank.

    Βιογραφικό

    Η κ. Θεοφιλίδη έχει μία καριέρα 30 χρόνων στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

    Μέχρι την περασμένη Δευτέρα ήταν η Γενική Διευθύντρια Προϊόντων Retail Banking στην Eurobank, συμμετείχε σε Επιτροπές του Ομίλου, ήταν μέλος στην Διοικητική Επιτροπή και μέλος στο ΔΣ της Eurobank Bulgaria AD και στο ΔΣ της ERB Retail Services IFN SA.

    Στο παρελθόν η κ. Θεοφιλίδη διετέλεσε επίσης: Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Eurobank Υπηρεσίες Προώθησης και Διαχείρισης Προϊόντων Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης.

    Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Προβληματικών Δανείων Ιδιωτών (Ιούλιος 2014 – Σεπτέμβριος 2016).

    Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής της Eurobank Household Lending ΑΕ (Αύγουστος 2013 – Ιούλιος 2014).

    Γενική Διευθύντρια Risk της Eurobank Household Lending ΑΕ (Μάιος 2012 – Ιούλιος 2013)

    Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank Household Lending ΑΕ (Απρίλιος 2010 – Απρίλιος 2012)

    Διευθύντρια Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank Cards ΑΕ (2003-2010)

    Εμπορική Διευθύντρια της Eurobank Cards ΑΕ (Ιανουάριος 1997 – Σεπτέμβριος 2003)

    Άλλοι ρόλοι της σήμερα

    Μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημίου INSEAD

    Ευρύτερη σταδιοδρομία

    Μέλος στο ΔΣ της Τειρεσίας ΑΕ (έως 2018)

    Μέλος στο ΔΣ της Universal Bank Ukraine (2008-2014)

    Μέλος στο ΔΣ της Bancpost Romania SA (2006-2013)

    Μέλος στο ΔΣ της BRS Bulgaria (2004-2012)

    Μέλος στο ΔΣ της Polbank Poland (2006-2011)

    Product Manager, Assistant Branch Manager, Marketing Manager στη Citibank (1991-1996)

    Credit Officer στη Société Générale (1988-1989)



    ΣΧΟΛΙΑ