• Top Stories

    Τραγική ιστορία στην Κομοτηνή: Αγόρι βρέθηκε μόνο τα μεσανύχτα – Φοβόταν το ξύλο από τον πατέρα

    • NewsRoom
    κακοποιηση παιδιου


    Μόνο και αβοήθητο είχαν αφήσει τον ανήλικο γιο τους να περιπλανιέται στην Κομοτηνή, αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι γονείς του, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία. Το παιδί βρήκε πολίτης σε παιδική χαρά και ειδοποίησε την αστυνομία. Η υπόθεση λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς το αγόρι ζητιάνευε και δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή δεν είχε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα.

    Σύμφωνα με το τοπικό site xronos.gr, ο πολίτης βρήκε το 9χρονο αγόρι μόνο του, στις 12:15 το βράδυ, σε παιδική χαρά, εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο. Όπως είπε το ίδιο το παιδί, φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, στο σπίτι τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας. Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωσε αρκετά χρήματα.

    Ο μικρός μάλιστα -όπως ανέφερε- δεν ήθελε να ζητιανεύει και είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο, αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν, κι έτσι στα εννιά του δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

    Η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών συνεχίζει την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας, απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

    Πηγή: xronos.gr



    ΣΧΟΛΙΑ