• Top Stories

    Παράλογο: Ο Καμμένος υπόσχεται να εξαγοράσει όλα τα δάνεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

    • NewsRoom

    Ο Πάνος Καμμένος με τον τέως αρχηγό ΓΕΑ, πτέραρχο Χρήστο Βαΐτση


    Σε μια παράλογη πρόταση με την οποία επιχειρεί να μαζέψει τις ψήφους των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων προχώρησε ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο μέσω του οποίου το υπουργείο θα αγοράσει το σύνολο των κόκκινων (αλλά και εξυπηρετούμενων) δανείων του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων από τις συστημικές τράπεζες, μέσω διαθεσίμων των ταμείων του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών, με σκοπό να επιτρέψει στα στελέχη να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια τους με ευνοϊκούς όρους, στο ποσοστό που αυτές θα πουλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες.

    Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2018 ως «έτος μέριμνας προσωπικού», ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι: “Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων, στα Ταμεία και στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ)».

    «Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες.Η ρύθμιση θα αφορά και τους συνταξιούχους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

     

    Διευκρίνισε επίσης ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά:

    «Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους.

    Απαντώντας σε ερώτηση  αναφορικά με τον «προϋπολογισμό» του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτή την πρωτοβουλία δεν θα υπερκαλυφθούν τα διαθέσιμα στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

     



    ΣΧΟΛΙΑ