• Οικονομία

    Προστασία πρώτης κατοικίας: Πότε αναμένεται ο νέος νόμος

    • NewsRoom
    κόκκινα δάνεια δανειολήπτες


    Έως τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία για την υιοθέτηση του νέου νόμου που αφορά στην προστασία πρώτης κατοικίας.

    Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ενημερωτική ιστοσελίδα «thecaller».

    Μέχρι τότε εξετάζουμε και συζητάμε, πρόσθεσε, την παράταση της προστασίας που προβλέπει ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως κυβέρνηση εξετάζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση αποπληρωμής χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

    «Το μεγαλύτερο επίτευγμα χωρίς αμφιβολία είναι η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο. Μια εξέλιξη που τρία χρόνια πριν δεν την φανταζόταν σχεδόν κανείς», είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό.«Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν ήταν απλώς ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός αλλά και ο πρώτος επεκτακτικός προϋπολογισμός μετά από δέκα χρόνια. Η αύξηση του κατώτατου μισθού τoν Γενάρη του 2019 θα είναι μια εμβληματική στιγμή για την κυβέρνηση», τόνισε.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη είναι πολύ δύσκολη μία επαναδιαπραγμάτευση για την μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. «Διότι θα σήμαινε», όπως είπε, «συνολική τροποποίηση της ρύθμισης του χρέους που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση τον προηγούμενο Ιούνιο» καθώς τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μια από τις μεταβλητές που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

    Αναφορικά με το σενάριο πρόωρων εκλογών είπε: «Οι εκλογές στη λήξη της τετραετίας. ‘Αρα το φθινόπωρο».

    Παράλληλα προέβλεψε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι από τις κάλπες θα προκύψει μια προοδευτική κυβέρνηση, ενώ θεώρησε απίθανο» το ενδεχόμενο ευρύ ανασχηματισμού ως τις εκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από το 2016 προειδοποιούσε η Alpha Bank για ELFE και Λαυρεντιάδη (έγγραφα)



    ΣΧΟΛΙΑ