• Οικονομία

    Πλειστηριασμοί: Ένας στους τρεις οφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους πριν την διαδικασία

    • NewsRoom
    πλειστηριασμοί


    Ένας στους τρεις δανειολήπτες ρύθμισαν τα χρέη τους λίγο πριν τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματισθεί για χθες Τετάρτη 7 Μαρτίου  κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών με τους επισπεύδοντες.

    Από τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι συμβολαιογράφοι προκύπτει ότι αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο πλειστηριασμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης και ότι δεν αντιμετωπίζει το σύνολο των δανειοληπτών πραγματική αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, ως διαχειριστή της νόμιμης διαδικασίας των πλειστηριασμών χθες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 332 πλειστηριασμοί.

    Από αυτούς, οι 96 ανεστάλησαν μετά συμφωνία των οφειλετών και του επισπεύδοντα. Αλλοι 95 κρίθηκαν γόνιμοι, 133 κηρύχθηκαν άγονοι και θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω και τέλος οκτώ ματαιώθηκαν.

    Η ίδια σχεδόν εικόνα παρουσιάστηκε και την πρώτη ημέρα της καθολικής εφαρμογής των πλειστηριασμών πανελλαδικά, την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, όπου από τους 261 που είχαν προγραμματιστεί, οι 50 ανεστάλησαν μετά από συνεννόηση οφειλέτη και επισπεύδοντος.

    Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 3.057 πλειστηριασμοί ακινήτων εκ των οποίων οι 361 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για οφειλές άνω των 500.000 ευρώ η αυλαία των πλειστηριασμών του δημοσίου στο eauction

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσοι πλειστηριασμοί έγιναν χθες –  Αναλυτικά στοιχεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Hydra Beach: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών



    ΣΧΟΛΙΑ