• Top Stories

    Πιτσιλής: Εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή, υπήρχε κι όταν οι φορολογικοί συντελεστές ήταν χαμηλότεροι

    • NewsRoom
    Γιώργος Πιτσιλής ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων


    Την ανάγκη να αποκτήσουν οι Έλληνες φορολογική συνείδηση επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα συντελούσε στη μείωση της φοροδιαφυγής, απάντησε ότι η φοροδιαφυγή είναι το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων, και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη.

    Ο κ. Πιτσιλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ελέγχους που κάνει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία σε όλη την χώρα και ειδικά αυτή την εποχή σε τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

    Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα για τις βραχύβιες μισθώσεις αναμένεται να ανοίξει ως το τέλος του μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Apodixi_please: Η νέα εκστρατεία της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόρεσαν μαγιό και παρίσταναν τους πελάτες για να ξεσκεπάσουν τη φοροδιαφυγή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύκονος: Σε εξέλιξη με 56 υπαλλήλους η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης φοροδιαφυγής. Τι ειναι η Τρίαινα – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ