• Top Stories

    Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα και ο Περικλής


    Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

    Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα στοιχεία που οδήγησαν στην απαλλακτική κρίση σχετίζονται με το γεγονός ότι το δείγμα DNA της Ηριάννας ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας και εντόνως αμφισβητούμενο, η άρση των επικοινωνιών των δύο κατηγορουμένων δεν έδειξε παράνομη δράση, ούτε όμως αποδείχθηκε ότι η μίσθωση του σπιτιού που έμεναν η Ηριάννα με τον σύντροφό της και τον Περικλή είχε μισθωθεί για παράνομες ενέργειες.
    Επίσης, κρίθηκε ότι οι φιλικές σχέσεις που είχαν οι δυο κατηγορούμενοι με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν.

    Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κριθούν ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών. Η πρότασή της είχε προκαλέσει την αντίδραση του ακροατηρίου.

    Η δικαστική λειτουργός «στήριξε» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το DNA, λέγοντας ότι είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

    Οι δύο νεαροί είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν έγκλειστοι αναμένοντας την τελική απόφαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή ζήτησε η εισαγγελέας: «Μη πειστική η απάντηση για το DNA»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης: Έχετε έξω τον Μπαρμπαρούση και μέσα την Ηριάννα!



    ΣΧΟΛΙΑ