• Top Stories

    Ο Φίλης ξαναχτύπησε: Φιλοδωρήματα οι συντάξεις που δίνουμε

    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Για άλλη μια φορά «εκπυρσοκρότησε» ο Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου άσκησε κριτική τόσο για την συμφωνία για το χρέος όσο και για την συνταξιοδοτική πολιτική της κυβέρνησης που την χαρακτήρισε «φιλοδώρημα».

    Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δεν υλοποίησε όσα οι δανειστές είχαν υποσχεθεί για το ελληνικό χρέος και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου.

    «Θα έχουμε τρία εκατομμύρια συνταξιούχους. Πλήρη ανατροπή της βάσης του ασφαλιστικού. Στην καλή εκδοχή του ασφαλιστικού, το 2022 θα φτάσει η ανεργία στα 14,2%. Ίλιγγος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαρθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό. Μόνο από τις εισφορές δεν προχωρά το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό πρέπει να στηριχθεί με δημόσιο πόρο, εκτός αν θέλουμε να δίνουμε φιλοδωρήματα για συντάξεις όπως κάνουμε» είπε ο κ. Φίλης.

    Για την συμφωνία για το χρέος είπε: «Οι όροι οι περσινοί δεν ισχύουν σήμερα. Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει για το χρέος η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουν οι εταίροι -δηλαδή το γαλλικό κλειδί- και δεν υπάρχει το ΔΝΤ. Πολιτικά και ηθικά πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί σε κατευθύνσεις, για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Είναι πολιτική υποχρέωση» τόνισε.

    Για τις συντάξεις χηρείας είπε: «Δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως στις συντάξεις χηρείας που δεν επιβλήθηκε από έξω αλλά ήταν δική μας επιλογή. Περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει το υπουργείο γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προπαγάνδα δίχως τέλος: Αλλάξαμε το όνομα της ΠΓΔΜ χωρίς πόλεμο, λέει ο Φίλης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εκπυρσοκρότησε» ξανά ο Νίκος Φίλης: «Έχουμε τσακίσει τους μικρούς, η Ελλάδα γίνεται αποικία χρέους»

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Φίλης: Μύχιος πόθος της ΝΔ, το κόψιμο των συντάξεων



    ΣΧΟΛΙΑ