• Top Stories

    Ξανά στο ΣτΕ η «Ελληνικός Χρυσός» για τα μεταλλεία στις Σκουριές


    Νέα προσφυγή κατέθεσε η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτή τη φορά στρέφεται κατά της άρνησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου  Σταθάκη να εκδώσει απόφαση για την παράταση της άδειας στις βοηθητικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής.
     
    Η εταιρία, όπως αναφέρει στο δικόγραφο της, είχε υποβάλει αίτημα στον κ.Σταθάκη τον περασμένο Μάρτιο να παραταθεί για ένα έτος η άδεια εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής  της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές.
     
    Η προηγούμενη άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου του 2017, ωστόσο η εταιρία υποστηρίζει ότι ο υπουργός ουδέποτε απάντησε στο αίτημα παράτασης.
     
     Η άδεια εγκατάστασης, μεταξύ των άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Όπως λέει η εταιρία, η παράταση της άδειάς τους, έχει άμεση συνάρτηση με την πρόοδο των εργασιών  στις Σκουριές και η μη χορήγησή της  επιφέρει  καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομολόγησε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη: «Τη σκότωσα γιατί…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β.Κικίλιας: Ο κ. Καμμένος πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλυσοδεμένο πτώμα στη Χαλκιδική: Σε αυτοκτονία αποδίδεται πιθανότατα ο θάνατος



    ΣΧΟΛΙΑ