• Top Stories

    Πέρασε το αίτημα του Τσίπρα! Τη Δευτέρα μετατίθεται η μάχη στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου

    • NewsRoom


    Την Δευτέρα μετατίθεται τελικά η συζήτηση για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, την ώρα που η αναταραχή μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης παραμένει. Η μετάθεση έγινε με αφορμή το αίτημα του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να αναβληθεί η συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ, καθώς την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μεταβεί στο Παρίσι.

    Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 23/11/2017 στην ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να μετατεθεί για την άλλη εβδομάδα προκειμένου να είναι και ο ίδιος παρών. Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να γίνει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λείπει στο εξωτερικό.

    Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου, στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο». Ωστόσο, η ημερομηνία της ερώτησης ήταν γνωστή στο Κυβερνητικό επιτελείο εδώ και καιρό, από την πρώτη φορά που υπήρξε αναβολή της.

    Ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας: «Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

    Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου».

    ΝΔ: «Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας»

    Αντίθετη με την αναβολή της αυριανής συζήτησης εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία χαρακτηρίζει, μάλιστα, «κίνηση πανικού» το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

    «Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

    Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    «Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σκληρό ροκ στη Βουλή για Καμμένο-Σαουδική Αραβία – Μετάθεση της συζήτησης ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Κούρεμα 40% των χρεών του Casino Loutraki προς το Δημόσιο-Όλες οι εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ