• Top Stories

    Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ εταιρείες που «βάφτιζαν» κρέατα από τη Βουλγαρία ως ελληνικά

    • NewsRoom
    Αμφιλοχία


    Στα δίχτυα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπεσε κύκλωμα εμπορίας κρεάτων το οποίο φοροδιέφευγε συστηματικά και προχωρούσε και σε ελληνοποιήσεις βουλγαρικών κρεάτων. Η υπόθεση αφορά δύο επιχειρήσεις εμπορίας κρεάτων στον νομό Αχαΐας, των ίδιων συμφερόντων, οι οποίες έχουν και την ίδια ημερομηνία ίδρυσης.

    Από την πολύμηνη έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι δύο εταιρείες στο διάστημα από τις 20-2-2015 έως και τις 22-6-2017 είχαν αδήλωτες πωλήσεις 1,71 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο ΦΠΑ αξίας 225.000 ευρώ. Παράλληλα δεν έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος. Οι ελεγκτές κατάσχεσαν τις ταμειακές μηχανές.

    Η έρευνα συνεχίζεται καθώς αμέσως μετά τον εντοπισμό τους επιχειρήθηκε η ίδρυση και τρίτης εταιρείας με μορφή ΑΕ των ίδιων συμφερόντων με τις δύο πρώτες.

    Παράλληλα, από τον έλεγχο βρέθηκαν αγορές κρεάτων από την Βουλγαρία αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία με βάση τη συνήθη πρακτική των ελληνοποιήσεων προωθούνται στην αγορά ως κρέατα εγχώριας προέλευσης.

    Από τις φορολογικές αρχές κινούνται ήδη οι διαδικασίες απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού ΑΦΜ για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζες: Έδιναν δάνεια σε τεχνικές εταιρίες με Φιλιππινέζες προέδρους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Χουλιαράκης βάπτισε τον γιο του σε… νεκροταφείο (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ