• Top Stories

    Προκαλεί η Καφαντάρη: Για τους 14 νεκρούς φταίει η κλιματική αλλαγή

    • NewsRoom

    Χαρά Καφαντάρη. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Προκαλεί με την τοποθέτηση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, καθώς απέδωσε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή την εκτεταμένη καταστροφή στην Δυτική Αττική και τους δεκατρείς θανάτους. Παράλληλα επεσήμανε πως στη Βόννη διεξάγεται η κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

    Χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτή ήταν η επίσημη καταγραφή την ώρα της τοποθέτησής της) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη».

    «Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη», προσέθεσε.

    Η τοποθέτηση της κυρίας Καφαντάρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ ο οποίος επισήμανε: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδιανόητη τραγωδία στη Δυτική Αττική: Στους 14 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες εικόνες: Η βιβλική καταστροφή στη Δυτική Αττική από drone (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάκης Αρναούτογλου: Ο κυκλώνας Medicane ενδέχεται να χτυπήσει σύντομα την χώρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ