• Top Stories

    H Eldorado Gold ξεκινά τις απολύσεις στις Σκουριές

    • NewsRoom
    George Burns Eldorado Gold Μπερνς

    Τζορτζ Μπερνς, επικεφαλης Eldorado Gold


    Θέμα ημερών είναι η έναρξη των πρώτων απολύσεων εργαζομένων στο ορυχείο χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η «Eldorado Gold»  ενημέρωσε ήδη τα σωματεία των εργαζομένων ότι σύντομα αρχίζει η μείωση προσωπικού μετά από την επίμονη άρνηση του υπουργείου να της χορηγήσει την άδεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

    ύμφωνα με πληροφορίες θα καταγγελθούν οι συμβάσεις των 460 ατόμων που απασχολούνται στις εργολαβίες του εργοταξίου και θα ακολουθήσουν άλλα 50 άτομα ώστε να μείνουν τελικά 50 άτομα καθώς το έργο θα μπει σε καθεστώς συντήρησης. Τις ημέρες αυτές προετοιμάζονται τα σχέδια κλεισίματος του εργοταξίου και στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να αποχωρούν οι πρώτοι από τους απασχολουμένους στις εργολαβίες. Ο σχεδιασμός προβλέπει εώς τα τέλη του έτους να έχει αποχωρήσει η συντριπτική πλειονότητα και των 520 εργαζομένων που δουλεύουν στο εργοτάξιο.

     

    Μέχρι το Μάρτη,  θα έχουν απομείνει στο εργοτάξιο 5 άτομα, για διευθετήσεις ρεμάτων, γαλαρίες, απάντληση υδάτων από το πρόφραγμα, ασφάλεια κλπ.

    Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επίμονη άρνηση του υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη και της κυβέρνησης  να δώσει άδεια συνέχισης των εργασιών στην «Eldorado Gold», ενέργεια  που οδήγησε  στην απόφαση της εταιρίας για αναστολή λειτουργίας. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξανανοίξει το εργοτάξιο.  Πάντως για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα η δικαστική Διαιτησία βγάλει το πόρισμά της, διαδικασία που παραδοσιακά καθυστερεί πολύ.



    ΣΧΟΛΙΑ