• Top Stories

    Ανατροπή: «Παρών» στο άρθρο 3 ως έχει αποφάσισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη

    • NewsRoom
    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)

    Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου, που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί, προτείνει αλλαγές, ώστε όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις να προσδιοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

    Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, έκανε σαφές ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επί της επίμαχης διάταξης θα είναι «παρών».

    Επιπλέον διευκρίνισε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

    «Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για ν΄ ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Reuters: Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 διχάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Φίλης: Εφόσον η Εκκλησία διεκδικεί πολιτικό ρόλο, θα αντιμετωπιστεί πολιτικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Λεπτές ισορροπίες στα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την ταυτότητα φύλου



    ΣΧΟΛΙΑ