• Top Stories

    Κ. Μητσοτάκης: Θα περιμένουμε τον Τσίπρα να απολογηθεί και αυτός, το τέλος πλησιάζει

    • NewsRoom


    Προειδοποίηση πως το τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο δεν αργεί, «θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την παλαιότερη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι «μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι».

    Στην ομιλία του στο κλείσιμο του 6ου Προσυνεδρίου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους με αφορμή την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου.

    «Μετά από 17 μέρες σιωπής ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επιτέλους για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία. Η παρουσία του είναι καλοδεχούμενη. Θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει, την ώρα που η κοινωνία υποφέρει.

    «Θέλω να θυμίσω κάποια βασικά στοιχεία. Έχουμε πρόσθετα μέτρα 1,9 δις ευρώ, τα οποία προστίθενται σε μέτρα 2,7 δισεκατομμυρίων για το 2017. εάν σε αυτά αθροίσουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί και αυτά που έρχονται για το 2019 και το 2020, το συνολικό άθροισμα μέτρων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται γιατί επέστρεψαν στους πιο αδύναμους 700 εκατομμύρια. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, μέσα από τη βάρβαρη υπερφορολόγηση. Του κ. Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους στη μεσαία τάξη, γιατί πιστεύει πως βοηθά τους πιο αδύναμους. Μόνο που τα μέτρα θίγουν τους πιο αδύναμους. 140.000 συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Άλλοι τόσοι το είχαν χάσει πέρυσι. Μειώνονται επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης. Θα επιβαρυνθούν ιδιοκτήτες ακινήτων. Για πρώτη φορά θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Ιατρικές δαπάνες δε θα εκπίπτουν. Και φυσικά αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής από το 201, που έχει βουλιάξει την Ελλάδα και την έχει οδηγήσει στην ύφεση. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης, οι πολίτες δεν πείθονται. Εννέα στους δέκα λένε πως η υπεραπόδοση οφείλεται σε μία βάναυση και υπερβολική φορολόγηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα, μίλησε για θράσος κύκλων του υπουργείου Οικονομικών να ερωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι θα έπραττε, ανέφερε πως, καταρχάς, μία γαλάζια κυβέρνηση δε θα είχε για υπουργό τον κ. Βαρουφάκη, που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.

    «Εμείς δε θα συμφωνούσαμε με τόσο μεγάλη άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα. Μία κυβέρνηση ΝΔ δε θα διαφήμιζε την υπέρβαση του στόχου πλεονάσματος. Είναι χρήματα που λείπουν από τις τσέπες των πολιτών. Δε θα βάζαμε εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση. Μαζεμένο κράτος, λιγότεροι φόροι, τολμηρές μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό είναι το δικό μας πρόγραμμα», επεσήμανε.

    Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση

    Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως φτωχοποιεί την μεσαία τάξη παίρνοντας μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ. Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που η κοινωνία υποφέρει. «Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν 700 εκατ. φέτος και 600 πέρσι. Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπέρμετρή φορολόγηση. Του Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως 140 χιλιάδες θα χάσουν το ΕΚΑΣ φέτος και άλλοι τόσοι το έχασαν πέρσι. «Μειώνονται επιδόματα, οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ, μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον φόρο υπεραξίας στην πώληση, οι ιατρικές δαπάνες δεν θα εκπίπτουν, αυξάνονται ασφαλιστικές εισφορές» ήταν μερικά από τα παραδείγματα που έφερε κάνοντας λόγο για συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής που έχει βουλιάξει τη χώρα στη στασιμότητα.

    «Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για ανάπτυξη οι πολίτες δεν πείθονται. Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είχε ποτέ υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και να μας στοιχίσει η περιπέτεια 100 δισ. ευρώ. Δεν θα συμφωνούσε με τόση άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα που κρατούν δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση δεν θα διαφήμιζε την υπέρβαση του πλεονάσματος. Αυτά είναι χρήματα που λείπουν από την αναπτυξιακή δυναμική της ΝΔ. Μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έβαζε εμπόδια στις επενδύσεις» είπε επισημαίνοντας πως ο ίδιος μιλά για σχέδιο με διαφορετική δημοσιονομική πολιτική, μικρότερο κράτος, λιγότερους φόρους, και μεταρρυθμίσεις παντού ξεκινώντας από τον δημόσιο τομέα. Αναφερόμενος στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που, όπως είπε, πρέπει να γίνουν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνεργασία με τη μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια αλλαγής της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ θα σχεδιάζει την επιτελική δομή του κράτους και θα καταργεί τις περιττές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με αποκλειστικό σκοπό να τακτοποιηθούν φίλοι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα έκανε λόγο για σταθερό πλαίσιο προσλήψεων- συνταξιοδοτήσεων, 5 προς 1, ξεκαθαρίζοντας πως στην αξιολόγηση δεν θα κάνει πίσω και πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο. Επεσήμανε όμως πως η πρόσληψη ενός συμβασιούχου δεν συνιστά αυτόματο δικαίωμα στην πρόσληψή του.

    Με την έναρξη των εργασιών του 6ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με θέμα «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων» παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του Κόμματος.

    Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.648 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.

    Με βάση τις απαντήσεις τους:

    ▪ Μόλις 1 στους 10 πολίτες εκφράζει ικανοποίηση από την επαφή του με το Δημόσιο.
    ▪ Θεωρούν τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ηλεκτρονικών υπηρεσιών ως τα βασικά προβλήματα στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
    ▪ Προτάσσουν τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου.
    ▪ Συμφωνούν με την άποψη ότι αρκετές δραστηριότητες που σήμερα εκτελεί η δημόσια διοίκηση, μπορεί να γίνονται αποτελεσματικότερα και φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα.
    ▪ Αναδεικνύουν τους πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.
    ▪ Πιστεύουν ότι οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να χορηγούνται υπό προϋποθέσεις ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος που έχουν διαπράξει.
    ▪ Εκφράζουν σθεναρά την άποψη ότι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας αποτελεί προϋπόθεση πραγματικής ελευθερίας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ