• Top Stories

    Το ήπιο πολιτικό ύφος του Κυριάκου και η προσπάθεια διείσδυσης προς το κέντρο

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το τελευταίο διάστημα οι παρουσίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή χαρακτηρίζονται από μια πιο ήπια στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τη ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πολώσει το κλίμα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ωστόσο διατήρησε ένα ήπιο πολιτικό ύφος. Κάτι που φάνηκε και από τη στάση της ΝΔ όπου ψήφισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο σε αντίθεση με πέρυσι.

    Η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάστηκε εντόνως στους διάδρομους της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία του. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη μιλώντας στο mononews.gr σχολίασε ότι ” ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιτρέψει την πόλωση που επιχειρεί η κυβέρνηση”. Όπερ σημαίνει ότι στην Πειραιώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κυβέρνηση να πολώσει το πολιτικό κλίμα με το δίλημμα “αριστερά ή δεξιά” κάτι που θα δυσκόλευε τη διείσδυση της “γαλάζιας” παράταξης προς το κέντρο.

    Από εκεί και πέρα η ηγεσία της ΝΔ μέσω της νέας στρατηγικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα αναδεικνύει και την υπευθυνότητα. Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ στηρίζει νομοσχέδια τα οποία κρίνει ότι βρίσκονται προς τη σωστή κατευθύνση και παράλληλα προσπαθεί να αποκρούσει το κυβενρητικό επιχείρημα ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επιστροφή στην εξουσία.

    Παρόλα αυτά σε σε τίποτα αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η στρατηγική της πολιτικής αλλαγής. Ωστόσο τα “γαλάζια” στελέχη δείχνουν να έχουν τις τελευταίες μέρες δείχνουν να έχουν αποβάλλει την αγωνία που υπήρξε κατά τις αρχές φθινοπώρου για το αν μπορεί ο πρωθυπουργός να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα το επόμενο διάστημα.

    “Πλέον φαίνεται ότι το κλίμα είναι μη αντιστρέψιμο” σημείωνε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Στην Πειραιώς έσουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στο πρώτο τρίμηνο του 2018 το οποίο θεωρούν ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πορεία των εξελίξεων και εκτιμούν ότι το ζήτημα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, από την άνοιξη του 2018 και μετά, παραμένει ανοιχτό.

    Τέλος, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι εκλογές στην κεντροαριστερά προκαλούν μόνο ζημιές στον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν φαίνεται ότι μπορεί να επηρεαστεί. Από εκεί και πέρα για τη ΝΔ παραμείνει σε πρώτο πλάνο η στοχοποίηση από πλευράς ΝΔ του κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα, Πάνου Καμμένου κάτι που αναμένεται να ενταθεί κατά την προγραμματισμένη συζήτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου την ερχόμενη Πέμπτη αναφορικά με τη σύμβαση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12% στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση – Μεγάλη η απογοήτευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής



    ΣΧΟΛΙΑ