• Top Stories

    FT: Έρευνα σε βάρος του Στουρνάρα από εισαγγελέα διαφθοράς

    • NewsRoom
    Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδας


    Ρεπορτάζ των FT πληροφορεί πως εισαγγελέας διαφθοράς, έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα αφορά καταγγελίες ότι η κεντρική τράπεζα διέρρευσε απόρρητη λογιστική έκθεση που αφορούσε την Τράπεζα Πειραιώς και ενδεχόμενα παραβίασης των capital controls.

    Μιλώντας στους FT, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία σε βάρος του.

    «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και την συμπεριφορά του προσωπικού της ΤτΕ. Δεν υπήρξε καμία διαρροή της έκθεσης για την Πειραιώς και ούτε μία λέξη του κειμένου δεν έχει εμφανιστεί σε οποιαδήποτε μέσο ενημέρωσης», είπε.

    Η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση μετέδωσε πως ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη διαρροή του πορίσματος των ελεγκτών της ΤτΕ για τις πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η έρευνα του εισαγγελέα, αναφέρει η ίδια πηγή, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη.

    Τον περασμένο Οκτώβριο 10 τραπεζικά στελέχη της Πειραιώς είχαν παραιτηθεί, λόγω καταγγελιών ότι εμπλέκονταν στην πώληση δανείων αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Libra Group, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

    Κάποια δάνεια φέρεται να είχαν μεταφερθεί σε off-shore εταιρείες στην Κύπρο, κατά παράβαση των κεφαλαιακών περιορισμών και εγείροντας υποψίες για πιθανές ατασθαλίες.

    Οι παραιτηθέντες αρνούνται ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας: Ουδεμία ανακρίβεια στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης



    ΣΧΟΛΙΑ