• Top Stories

    Χωρίς μετρό η Αθήνα σήμερα – Χάος στους δρόμους

    • NewsRoom


    Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς στην Αττική, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.

    Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της ένταξης στο υπερΤαμείο, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους: «Το μετρό αλλά και συνολικά οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο με τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, και το μειωμένο εισιτήριο σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια σωστή πολιτική που σαν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ την επιδοκιμάζουμε και ζητάμε, σε αυτήν την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας για μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, να επεκταθεί».

    Κυκλοφοριακό κομρφούζιο στους δρόμους

    Λόγω της ακινητοποίησης των συρμών του μετρό έχουν ήδη δημιουργηθεί τα πρώτα προβλήματα στη λεωφόρο Μεσογείων, την Αλεξάνδρας (κυρίως στην άνοδο), τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βασιλέως Κωνσταντίνου αλλά και την Ηλιουπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι απεργοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ήπιο πολιτικό ύφος του Κυριάκου και η προσπάθεια διείσδυσης προς το κέντρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού κοντά στη ΔΟΥ Κυψέλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιες εταιρείες έκαναν την έκπληξη με τον Σκλαβενίτη

     



    ΣΧΟΛΙΑ