• Top Stories

    Ανεξέλεγκτο το bitcoin: Εσπασε το φράγμα των 7.000 δολαρίων και συνεχίζει…

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Συνεχίζει την αλματώδη πορεία του το bitcoin, το οποίο έσπασε και το φράγμα των 7.000 δολαρίων, για πρώτη φορά στην Ιστορία.

    Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την αναρρίχηση του πιο γνωστού από τα κρυπτονομίσματα στα 5.000 δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 και μόνο, το bitcoin είδε την αξία του να αυξάνεται κατά 600%.

    Η είδηση πίσω από το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το bitcoin φαίνεται πως είναι ότι ο κολοσσός των χρηματιστηρίων παραγώγων CME θα λανσάρει προθεσμιακά συμβόλαια για το bitcoin, παρά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

    Επιφυλάξεις από τον CEO της Credit Suisse

    Τις επιφυλάξεις του σχετικά με το bitcoin εξέφρασε ο CEO της Credit Suisse, Tidjane Thiam, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει σήμερα ενδέχεται να υποχωρήσει σταδιακά.

    «Το bitcoin έχει αρκετές προκλήσεις, με πρώτη από αυτές την ανωνυμία», ανέφερε ο κ. Thiam σε συνέντευξη Τύπου, όπως μετέδωσε το Reuters.

    «Πιστεύω ότι οι περισσότερες τράπεζες, με την παρούσα κατάσταση των κανονισμών, έχουν λίγη έως καθόλου όρεξη να εμπλακούν με μια ισοτιμία που εμφανίζει τόσες προκλήσεις στον τομέα του ξεπλύματος χρήματος», εξήγησε ο ίδιος.

    Για τον CEO της Credit Suisse, «ο μόνος λόγος να αγοράσει ή να πουλήσει κανείς bitcoin είναι για να βγάλει χρήματα, το οποίο είναι ο ακριβής ορισμός κερδοσκοπίας αλλά και της φούσκας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα futures του Bitcoin κατέφθασαν!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το bitcoin θα ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της Apple»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Apple και πάλι Apple: Τι δείχνει νέα έρευνα για το iPhone X



    ΣΧΟΛΙΑ