• Top Stories

    SHIPPING FOCUS: Κολλημένο στον ύφαλο παραμένει το container του εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη

    Γιώργος Λογοθέτης, ναυτιλία

    Γιώργος Λογοθέτης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Άκαρπη η πρώτη προσπάθεια αποκόλλησης του boxship του κ. Λογοθέτη

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε πως η πρώτη προσπάθεια αποκόλλησης του νεότευκτου container της  Kea Trader (χωρητικότητας 2.194-teu και κατασκευής 2017 σε κινέζικα ναυπηγεία) που είχε προσαράξει στις 12 Ιουλίου σε ύφαλο στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στη Νέα Καληδονία, ήταν ανεπιτυχής.

    Χρυσό deal στην Ινδία

    Η ινδική εταιρεία Seamec προχώρησε τη 10ήμερη ναύλωση του πλοίου της Seamec III (χωρητικότητας 2.067-dwt και κατασκευής 1983) στην IGOPL Offshore για εργασίες που θα γίνουν στο λιμάνι της Βομβάης. Η εταιρεία αναμένεται να βάλει στα ταμεία της 296.000 δολάρια για τις δέκα αυτές μέρες.

    Δεν πουλάει πλοίο η Fast Ferries

    Σε διάψευση των πληροφοριών που την ήθελαν να πουλάει το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο Αικατερίνη Π στην ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε της οικογένειας Αλιφραγκή, προχώρησε η εταιρεία Fast Ferries, τονίζοντας πως ουδέποτε τέθηκε θέμα πώλησης του πλοίου.

     

    Ναύλωσε κρουαζιερόπλοιο η αμερικάνικη κυβέρνηση

    Η αμερικάνικη κυβέρνηση προχώρησε στην τετράμηνη ναύλωση του κρουαζιερόπλοιου Carnival Fascination (χωρητικότητας 71.000-gt και κατασκευής 1994). Η χρονοναύλωση Το κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην Carnival Corp θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι αγκυροβολημένο στο St Croix των Virgin Islands θα εξυπηρετήσει παθόντες του τυφώνα που χτύπησε την Καραϊβική και θα παρέχει επίσης γεύματα στους ανθρώπους που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

    Στα διαλυτήρια bulker της Diana Shipping

    H ναυτιλιακή εταιρεία, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Συμεών Παληός, Diana Shipping, ανακοίνωσε πως στέλνει για scrap το bulker χωρητικότητας 76.436-dwt Melite (κατασκευής 2004) που τον Ιούλιο είχε προσαράξει στη νήσο Λάουτ και είχε υποστεί ζημιά στα ύφαλα. Η εταιρεία εξασφάλισε 2,52 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση του φορτηγού πλοίου και είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για την αντικατάσταση του στο άμεσο μέλλον.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Παρασκευή (13/10/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1485 (+27)
    • Baltic Capesize Index (BCI):  2871 (+12)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1606 (+50)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 1069 (+19)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 649 (+14) 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές πουλάνε τα παλιά τους bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Διεκδικεί μεγάλο project στη Βραζιλία η GasLog

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Γκούμας: Ψάχνει αγοραστές για το πιο σύγχρονο πλοίο της η Equinox



    ΣΧΟΛΙΑ