• Top Stories

    Νίκος Κοτζιάς: «Το συλλαλητήριο είχε μια θετική συνεισφορά»

    • NewsRoom
    Κοτζιάς


    Την άποψή του εξέφρασε για το χθεσινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σχετικά με το θέμα της ονομασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι επρόκειτο για έκφραση της βούλησης των πολιτών στο πλαίσιο της δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ως προς την καταδίκη του αλυτρωτισμού έχει θετική συνεισφορά. Για τον ίδιο τον κ. Κοτζιά, μάλιστα, «κακώς επιχειρείται ταύτιση του ονοματολογικού με τα υπόλοιπα ζητήματα».

    Ο κ. Κοτζιάς ξεκαθάρισε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να βρεθεί «ένα τελικό όνομα για το Σκοπιανό, με βάση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή». Παράλληλα, για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι «η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή».

    Στη συνάντησή του με τους 28 ΥΠΕΞ της ΕΕ, με βασικό αντικείμενο την κατάσταση στη Λιβύη και στη Μ. Ανατολή, ο κ. Κοτζιάς διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα παίξει το ρόλο έντιμου διαμεσολαβητή τόσο σε σχέση με τη Συρία όσο και για την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

    Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία, ο Yπουργός Εξωτερικών έθεσε το ζήτημα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, ωστόσο επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή πλευρά δεν είχε ακόμα συντεταγμένη απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :O Κοτζιάς ενημερώνει τον Τσίπρα για τις πέντε νέες προτάσεις Νίμιτς για τα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πού έγινε η «μυστική» συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ



    ΣΧΟΛΙΑ