• Top Stories

    «Κωλοτούμπα» Ερντογάν: Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη – «Αποθεώνει» Τσίπρα!

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Και ξαφνικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αιφνιδιάσει τους πάντες και να παρουσιαστεί θερμός υποστηρικτής της ειρήνης με την Ελλάδα, αποθεώνοντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα!

    Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί νέες εντάσεις με την Ελλάδα. «Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο».

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, πάντως, ο Ερντογάν επανέφερε το αίτημά του για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Handelsblatt: «Τα παιχνίδια εξουσίας του Ερντογάν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ο Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης αποκαλεί την Ελλάδα τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Spiegel: Δείγμα αδυναμίας η απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ