• Top Stories

    Handelsblatt: Η Ελλάδα θέλει να υπερβεί τους στόχους

    • NewsRoom
    euro


    Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά: «Το 2018 ενδέχεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα. Στόχος είναι στα τέλη Αυγούστου η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Για συνεχόμενη τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών». Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ήδη «στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Αθήνα θα υπερβεί τους στόχους: αντί για 1,75% επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 2,44%». Ο συντάκτης παραπέμπει στις σημαντικές αυξήσεις της φορολογίας οι οποίες συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

    Για το ίδιο θέμα η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche γράφει: «Σύμφωνα με την (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση, μετά από πολυετείς διασώσεις η Ελλάδα αποκτά ολοένα και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών της. Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ζητούν οι δανειστές».

    (Πηγή: Deutsche Welle)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 85,9% στο 9μηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με πωλήσεις δανείων απαντούν οι τράπεζες στα επερχόμενα stress test-Τα σχέδια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ