• Top Stories

    Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι – «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό όρους (video)

    • NewsRoom
    Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: Ήταν σύμβολο θάρρους και πίστης-Θα την θυμόμαστε για πάντα

    Φώφη Γεννηματά


    Πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι μετά το στάδιο της εξαπάτησης και της αυταπάτης αποδείχτηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς κανένα από τα κρίσιμα θέματα.

    Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι με ευθύνη του πρωθυπουργού και του Ζόραν Ζάεφ χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός. Επανέλαβε τις κατηγορίες για τον πρωθυπουργό ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και συμπλήρωσε ότι τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κι ενώ ο κυβερνητικός εταίρος του διαφωνεί.

    Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί» τόνισε.

    Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, την οποία θα αποτελούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει το κόμμα της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τις συντάξεις.

    Η κ. Γεννηματά έβαλε στο στόχαστρό της και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί. Εμείς επιθυμούμε και θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ανάπτυξη για όλους».

    Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεννηματά στη ΔΕΘ: «Αυτοί είναι οι τελευταίοι μήνες του κ.Τσίπρα στην εξουσία και το γνωρίζει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά: Τυχοδιωκτική ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ – Η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ δεν αποδίδει



    ΣΧΟΛΙΑ