• Top Stories

    Έλληνες ευρωβουλευτές περιγράφουν τον εφιάλτη στο Στρασβούργο

    • NewsRoom


    Νύχτα αγωνίας με τραγική κατάληξη για τρία άτομα ήταν η χθεσινή στο Στρασβούργο. Ένοπλος εισέβαλε στην χριστουγεννιάτικη αγορά και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αφαιρώντας τρεις ζωές και τραυματίζοντας άλλα 12 άτομα. Ο δράστης παραμένει άφαντος, αν και σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός στις Αρχές.

    Σε όσους έζησαν τον χθεσινοβραδινό εφιάλτη συγκαταλέγονται και οι Έλληνες ευρωβουλευτές. ΟΝίκος Ανδρουλάκης ήταν στο σημείο της επίθεσης και αποκλείστηκε στο πίσω μέρος καφετέριας μαζί με άλλους τρεις Έλληνες. Ο ευρωβουλευτής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που βρήκε καταφύγιο.

    O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, δήλωσε: «Έκανα βόλτα, όταν σε απόσταση 50-80 μέτρων έπεσαν οι πυροβολισμοί. Άρχισα να τρέχω, τρέχαμε στα στενά για καλύτερη κάλυψη. Σε διάστημα δευτερολέπτων ακούσαμε μια άλλη ριπή από άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει ή ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργοί ή ότι, όπως λένε οι Αρχές, ο δράστης είχε πάει σε άλλο σημείο για να συνεχίσει την επίθεσή του».

    Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Εύα Καϊλή, τη στιγμή της επίθεσης είχε αποκλειστεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είπε στον «Θέμα 104,6», «eίναι ένα χτύπημα που το περιμέναμε πέρυσι και πρόπερσι στο Στρασβούργο… Είναι γνωστό ότι υπήρχαν σχεδιασμοί για επιθέσεις στη Χριστουγεννιάτικη αγορά».

    Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος, ανέφερε πως «eίναι μία δύσκολη στιγμή για την πόλη. Όλοι οι ευρωβουλευτές και οι συνεργάτες τους είναι καλά στην υγεία τους. Το κεντρικό νησάκι έχει ισχυρή παρουσία αστυνομίας και στρατού, η υπόλοιπη πόλη έχει ηρεμήσει, δεν υπάρχει κάποια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

    Ο Γιώργος Γραμματικάκης ανέφερε στον ίδιο σταθμό: «Εγώ βρέθηκα πολύ κοντά στα γεγονότα. Το ξενοδοχείο μου είναι κοντά κι εκείνη τη στιγμή γύριζα από το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι μία βάρβαρη ατμόσφαιρα, δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Αμέσως ήρθε η αστυνομία, μας απέκλεισε από παντού. Υπάρχει μία ερημιά στην πόλη, μόνο η αστυνομία κυκλοφορεί και ο στρατός. Στην αρχή κανείς δεν φανταζόταν τι έχει συμβεί, αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε και υπήρξε ένας μικρός πανικός».

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης βρέθηκε εντός του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς οι αρχές δεν του επέτρεψαν να βγει έξω.

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο cretapost.gr, ο ίδιος κινούνταν μαζί με κάποια άτομα στον δρόμο με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν κόσμο να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τους αστυνομικούς να κατευθύνουν τους πολίτες σε καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες προκειμένου να προφυλαχθούν.

    «Βρισκόμασταν σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν. Πληροφορηθήκαμε ότι είχαν πέσει πυροβολισμοί και είδαμε δύο ανθρώπους πεσμένους στον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα άτομα που τον συνόδευαν οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και παρέμειναν για λίγο. Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, μπόρεσε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του, λόγω της γειτνίασης του κτιρίου με το σημείο όπου βρισκόταν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επέστρεψε ο εφιάλτης στη Γαλλία: 3 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου



    ΣΧΟΛΙΑ