• Top Stories

    Βράχια αποκολλήθηκαν στο Ναυάγιο – Καταμέτρηση στα σκάφη για τυχόν αγνοούμενους, τρεις τραυματίες (pics)

    • NewsRoom


    Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πολλά παραπλέοντα σκάφη αναποδογύρισαν από την αποκόλληση βράχου στην παραλία Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο. Με Super Puma αναχώρησε ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής για τη Ζάκυνθο, ενώ άλλα δέκα άτομα αναχωρούν από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων κάτω από τους βράχους.

    Τρία άτομα που θεωρούνταν αγνοούμενα, βρέθηκαν σώα πριν από λίγο, ωστόσο τα μεγάλα τουριστικά σκάφη που μεταφέρουν επισκέπτες στην παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, πραγματοποιούν καταμέτρηση, για να σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος αγνοούμενος.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή, την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες» δήλωσε μέλος πληρώματος που βρισκόταν στο σημείο.

    Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία. Το περιστατικό, σύμφωνα με το τοπικό μέσο imerazante.gr, σημειώθηκε στις 11:15 το πρωί.

    Οι πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο βράχος έπεσε στη θάλασσα, προκαλώντας έντονο κύμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν παραπλέοντα σκάφη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.



    ΣΧΟΛΙΑ