• Top Stories

    Δημοσκόπηση: Παραμένει μπροστά η ΝΔ-Δεν βλέπουν έξοδο από τα μνημόνια 6 στους 10 Έλληνες

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Ανέφικτη θεωρεί το 63% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Στην ίδια δημοσκόπηση στα ποσοστά δυνητική εκλογικής επιρροής κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 14% το Κίνημα Αλλαγής, με 12% το ΚΚΕ, με 10% η Χρυσή Αυγή, με 9% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Λαϊκή Ενότητα και με 5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Τα πολιτικά και δημοσιονομικά τεκταινόμενα των τελευταίων ετών φαίνονται να έχουν δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους τόσο απέναντι στους κυβερνώντες όσο και στην αντιπολίτευση αφού μονάχα κάποιες μονάδες ξεχωρίζουν το ποσοστό προτίμησης που σημειώνει η μία παράταξη από την άλλη. Απογοήτευση από τα κόμματα, αισθήματα φόβου και οργής, αλλά και απαισιοδοξία για τη συνολική και προσωπική τους οικονομική κατάσταση βιώνουν οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

    Οι έξι στους δέκα ερωτώμενους αμφισβητούν το αφήγημα του τέλους της δημοσιονομικής επιτήρησης και δηλώνουν ότι δεν θα έδιναν ακόμα μία ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μη βγει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    δημοσκόπηση

    Στα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. (34%) και ΣΥΡΙΖΑ (26%) βρίσκεται στις οκτώ μονάδες, με την ψαλίδα να κλείνει σε σχέση με τον τελευταίο Σφυγμό τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν βρισκόταν στις δέκα μονάδες (34%-24%).

    Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ-Ποτάμι) 14%, ΚΚΕ 12%, Χρυσή Αυγή 10%, Ενωση Κεντρώων 9%, Λαϊκή Ενότητα 6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 6%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%, Πλεύση Ελευθερίας 5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταθάκης: Μέχρι τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2019, η ανεργία θα επιστρέψει στο 15%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρωμα… ανανέωσης στο Μαξίμου: Ο Τσίπρας αλλάζει τους πίνακες (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα στην πολιτική σκηνή: Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ για την υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ