• Real Estate

    Dimand: Τα σχέδια για το πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά


    Στον σχεδιασμό των έργων για το 2ο και 3ο οικοδομικό τετράγωνο έχει περάσει η Dimand Real Estate του Δημήτρη Ανδριόπουλου στο ακίνητο που άλλοτε στέγαζε την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, καθώς στις 30 Απριλίου παραδίδονται στον μισθωτή τα σύγχρονα γραφεία που κατασκευάζονται στο 1ο οικοδομικό τετράγωνο.

    Συμβόλαιο μίσθωσης για το 1ο οικοδομικό τετράγωνο (11.000 τ.μ. ανωδομή και 5.000 τ.μ. υπόγειο) έχει υπογραφεί με γαλλική πολυεθνική η οποία σήμερα στεγάζει τη δραστηριότητά της σε περισσότερα του ενός κτήρια. Η Dimand για το έργο που ολοκληρώνει έχει δημιουργήσει κοινή εταιρεία με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) την Piraeus Port Plaza 1, στην οποία η κάθε μια εταιρεία έχει το 50%.

    Η προοπτική είναι στη συνέχεια η Piraeus Port Plaza 1 να περάσει εξολοκλήρου στην Grivalia, καθώς η επιχειρηματική λογική του κ. Ανδριόπουλου, η οποία μέχρι σήμερα τον έχει αναδείξει ως τον πλέον πετυχημένο σύγχρονο developer, είναι να πουλάει το ακίνητο εφόσον το ολοκληρώνει.

    Για τη ολοκλήρωση των έργων στα δύο οικοδομικά τετράγωνα, προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, στο ακίνητο Παπαστράτος η Dimand έχει αρωγό την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD με την οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία (35% EBRD και 65% Dimand). Το αρχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας είναι περίπου 61 εκατ. ευρώ. Τα έργα που δύναται να χρηματοδοτηθούν σε πρώτη φάση, σε συνδυασμό με δανεισμό αλλά και την πιθανή είσοδο σε ορισμένα της Grivalia, δύναται να αγγίξουν σε αξία τα 250 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η Dimand, έχοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων της, δεν σταματά να αναζητά τις κατάλληλες αναπτύξεις.

    Οι χρήσεις που θα κατασκευαστούν στο 2ο και 3ο οικοδομικό τετράγωνο στο ακίνητο Παπαστράτος θα είναι ξενοδοχείο, επιπλωμένα διαμερίσματα, φοιτητικές κατοικίες, και γραφεία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αδειοδότηση του έργου, καθώς και οι μελέτες για το τελικό μείγμα των χρήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lamda Development: Στρατηγική κίνηση η πώληση του Kronos Business Center στην Trastor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Χαραγκιώνης: Αυτά είναι επόμενα σχέδια μας στο Real Estate

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χρυσικός: Τι βλέπει για την αγορά ακινήτων ο CEO της Grivalia



    ΣΧΟΛΙΑ