• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τουρκία: «Εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»!

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Έκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου αναφορικά με τους δασμούς που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τουρκία απηύθηνε η υπουργός Εμπορίου της χώρας.

    Όπως μάλιστα σημειώνει η Ρουσχάρ Πεκάν,η εμπορική διένεξη μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων μπορεί και πρέπει να λυθεί με διάλογο.

    «Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», ανέφερε με ανακοίνωσή της η υπουργός.

    «Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», συνεχίζει.

    Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter πως διέταξε τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές τουρκικού αλουμινίου και χάλυβα, προσθέτοντας πως η σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται σε κρίση. Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε στους οπαδούς του πως η Τουρκία δεν θα υποκύψει στη Δύση και το δολάριο, ενώ θα στραφεί σε άλλους εμπορικούς εταίρους, όπως η Κίνα, η Ρωσία και κάποιες χώρες της ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ