• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τέλος το «τζάμπα» στο μετρό – Κλείνουν όλες οι πύλες μέχρι 15 Ιουνίου


    Τέλος πρόκειται να λάβει σύντομα η δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, και ιδιαίτερα στο μετρό, αφού τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν όλες οι πύλες των σταθμών.

    Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούν στελέχη του ΟΑΣΑ, οι πύλες των σταθμών στις γραμμές 2 και 3 του μετρό πρόκειται να έχουν κλείσει όλες έως τις 15 Ιουνίου. Το καθεστώς της «ελεύθερης» μετακίνησης φαίνεται να έρχεται στο τέλος του – αν και καθυστερημένα -, κάτι που ήδη αποφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων στην εταιρία. Σε όλους τους σταθμούς που έκλεισαν στις 15 Μαΐου καταγράφηκε διψήφια αύξηση εσόδων, ενώ ανοδικές υπήρξαν οι εισπράξεις και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

    Όπως φαίνεται, στη Γραμμή 2, Ανθούπολη-Ελληνικό, οι πύλες έχουν κλείσει σε 13 από τους 20 σταθμούς:

    Άγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Αττική, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Αγ. Ιωάννης, Δάφνη, Αγ. Δημήτριος και Ελληνικό.

    Στη Γραμμή 3, Αγία Μαρίνα – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, οι πύλες έχουν κλείσει σε 14 από τους 21 σταθμούς:

    Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα, Χαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο.

    Το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει ωστόσο και για τη Γραμμή 1, Πειραιάς-Κηφισιά, αφού οι πύλες έχουν κλείσει σε μόλις 4 από τους 24 σταθμούς:

    Ταύρος, Άγιος Νικόλαος, Μαρούσι, ΚΑΤ.

    Ο κύριος λόγος της καθυστέρησης, όπως υποστηρίζουν πηγές, έγκειται στην έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού.

    Η μετακίνηση πρόκειται να ξαναγίνει ελεγχόμενη, με αυξημένη εποπτεία, αφού ο έλεγχος πρόκειται να επιστρέψει τόσο στα λεωφορείο όσο και στα τρόλεϊ. Ο ΟΑΣΑ έχει καταθέσει αίτηση στο υπερταμείο για την πρόσληψη 166 νέων ελεγκτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχων σώμα ελεγκτών της ΟΣΥ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισπράξεις αυξήθηκαν 17% τον Μάρτιο με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Απρίλιο να είναι χαμηλότερο, κάτω του 10%, εξαιτίας των εορτών του Πάσχα.

    Οι πωλήσεις, στις 15 Μαΐου, αυξήθηκαν στους σταθμούς Αττικής σε 21.000 ευρώ, έναντι 10.000 ευρώ μία εβδομάδα πριν (8/5) και Συγγρού-Φιξ σε 24.000 ευρώ, έναντι 13.000 ευρώ (8/5)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπαδόπουλος (Αττικό Μετρό): Επεκτείνεται η Γραμμή 3

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετρό: Κλείνουν σήμερα όλες οι μπάρες σε 16 σταθμούς



    ΣΧΟΛΙΑ