• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες – Τι συμβαίνει σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα

    • NewsRoom


    Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα, προσπαθώντας να σβήσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο. Σημειώνεται πως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις περιοχές αυτές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο τους.

    Στον Αυλώνα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

    Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, με πυκνή βλάστηση και οι άνεμοι κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

    Στα Αγναντα Ηλείας, η φωτιά οριοθετήθηκε και εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά και στη Στύλια Κορινθίας. Εκεί βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 42 οχήματα.

    Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όπου και σήμερα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Στη φωτιά στον Κίσσαμο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ανέμων.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ημιμαραθώνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Λασποβροχή και τοπικές καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ