• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της Συνόδου του ΝΑΤΟ – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί


    Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις που θα παρθούν. Στο κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει ήδη η Πανεπιστημίου, ενώ θα κλείσει η Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το ύψος της Πρεσβείας των ΗΠΑ όπου θα καταλήξει η πορεία.

    Νωρίτερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυνε ανοιχτό αντινατοικο-αντιπολεμικό κάλεσμα στην Αθήνα (18:30μμ, Προπύλαια – Αμερικάνικη πρεσβεία), και στην Θεσσαλονίκη (18:30μμ, άγαλμα Βενιζέλου) για σήμερα.

    Όπως σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα συλλαλητήρια αυτά γίνονται με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία «αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους».

    Η Σύνοδος αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια να κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι «ευθυγραμμίζεται» με αυτή την «επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική». Επίσης, τονίζει ότι τα συλλαλητήρια αυτά αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος, προκειμένου να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.



    ΣΧΟΛΙΑ