• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή

    διαμαρτυρια


    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του νόμου Θεσσαλονίκης έξω από πολυκατάστημα επί της Τσιμισκή.

    Με πανό και συνθήματα ζήτησαν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σημειώνουν πως η κατάσταση αυτή μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

    «Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, ρεπό που δε δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

    Σύμφωνα με το thestival ο Δημήτρης Κιουμουσίδης, μέλος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ανέφερε «η Κυριακάτικη Αργία είναι μια μέρα ξεκούρασης και για μας και για τις οικογένειες μας και δεν μπορούμε να τη χαρίσουμε για τα κέρδη λίγων πολυεθνικών». Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να μην επισκεφθεί σήμερα τα καταστήματα προκειμένου να ψωνίσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία στους Παξούς: Το ταχύπλοο που οδηγούσε ο πατέρας του άτυχου 15χρονου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο από την επίθεση Ρουβίκωνα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας στην Κηφισίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καλλιάνος: Πότε «χτυπάει κόκκινο» ο υδράργυρος



    ΣΧΟΛΙΑ